Prajitura cu dovlecei, morcovi si nuca
12 martie 2015, ora 17:00, in categoria Bucataria traditionala romaneasca
Combinaţia de dovlecei, morcovi şi nucă este savuroasă, inedită, specială şi cu un gust absolut special. Prajitura cu dovlecei, morcovi şi nucă, la care se adaugă sucul de la două portocale şi alte câteva arome, este un desert unic, pe care merită să-l încerci.
Ingrediente
250 grame de unt
100 de grame de zahăr
5 ouă
250 de grame de făină
1 linguriţă de praf de copt
Coaja rasă de la două portocale
Un vârf de cuţit de nucşoară şi jumătate de linguriţă de scorţişoară
150 de grame de morcov (2-3 morcovi potriviţi)
150 de grame de dovlecel
150 de grame de nucă măcinată mare.
Pentru topping
Coaja de la o portocală
2-3 linguri de suc de portocală
(restul de suc – de la două portocale poate fi folosit pentru a însiropa prăjitura)
100 de grame de zahăr pudră
Preparare
→ Incinge cuptorul la 180°C.
→ Unge cu grăsime şi tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme de tort cu diametrul de 25 de centimetri
→ Bate untul cu zaharul. Adaugă pe rând ouăle apoi făina amestecată cu praful de copt şi coaja de portocală.
→ Adauga condimentele şi nuca şi omogenizează.
→ Rade morcovul şi dovlecelul şi adaugă-le imediat (nu se storc!). Compoziţia finală trebuie să fie de consistenţa unei smântâni groase. Amestecă legumele, repede, ca să nu lase zeamă. Pune compoziţia în fome (repede!) şi coace blatul.
→ Primele cinci minute focul trebuie să fie mai mare, apoi se lasă moale vreme de 20-25 de minute. Fă testul cu scobitoarea.
→ Lasă baltul la racit în forma în care s-a copt.
Pentru topping, amestecă suc de portocală în zahărul pudră, picătură cu picătură, cu o lingură de lemn până se obţine o glazură groasă, care curge. Toppingul se prepară cu puţin timp înainte să serveşti prăjitura! Poţi însiropa blatul cu suc de portocale. Decorează cu razătură de portocală şi nucă.
SURSA:femeia.ro AUTOR: Mihaela Dobrescu