Prăjitură cu căpșuni fără coacere

13 mai 2017, ora 08:48, in categoria Bucataria traditionala romaneasca, MIHAELA DOBRESCU

Ingrediente

  • 580 g biscuiți de masă
  • 1 kg căpșune proaspete
  • 860 g smântână dulce
  • 125 g zahăr pudră
  • 2 pliculete esență de vanilie
  • 1 sfert linguriță sare

Preparare

Căutați un desert rapid și ușor de făcut, parcă anume creat pentru perioada primăvară/vară? Noi l-am găsit pentru voi, urmează doar să-l facem împreună!

În primul rând, puneți deoparte câteva dintre cele mai aspectuoase căpșuni –  le veți folosi la final pentru decorat – și tăiați-le în feliuțe subțiri. Cu ajutorul unui mixer, amestecați smântâna dulce cu zahărul pudră, esența de vanilie și praful de sare (ideal ar fi să folosiți un mixer care are și suport de bol), până amestecul devine cremos și “țeapăn” – asta însemnând că nu trebuie să curgă din bol, desigur. Tăiați restul căpșunelor în feliuțe subțiri.

Într-o tavă dreptunghiulară nu foarte înaltă (noi vă sugerăm una cu dimensiunile de 9×13 cm), întindeți un strat subțire de cremă, cât să acopere uniform fundul. Urmează primul strat de biscuiți, apoi iar un strat subțire de cremă și unul de căpșune tăiate (pe care nu trebuie să le așezați una lipită de cealaltă). Repetați de 3 ori aceste etape, până aveți 4 straturi de biscuiți. Ultimul strat trebuie să fieunul de cremă, pe care îl decorați cu căpșunele tăiate la început.

Dați la frigider pentru cel puțin 4 ore sau până când se înmoaie biscuiții.

Puteți folosi și un platou în loc de tavă, dacă doriți să fie mai aspectuos rezultatul final și orice fructe de pădure în loc/pe lângă căpșune. Opțional, puteți să radeți niște ciocolată neagră pe deasupra, sau să turnați sos de ciocolată sau caramel

 

 

SURSA: retete.unica.ro                        AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: