PRAJITURA C&C

7 martie 2015, ora 14:10, in categoria Diverse

INGREDIENTE

  • 300 gr.zahar+1 lg
  • 75 ml apa
  • 60 gr cacao
  • oua
  • 3 lg.faina
  • 1\2 praf copt
  • 1 pachet de unt

 

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA C&C

Zaharul(300 gr)cu apa si cacaoa se fierb pe abur,se lasa putin la racit(sa fie cald nu fierbinte)si se adauga cela 6 galbenusuri,amestecand bine.

Blatul:

6 albusuri se bat spuma(bat) cu 1 lg.de zahar,se adauga pe rand 5 lg.din compozitia de mai sus si apoi cu o lingura se incorporeaza usor de jos in sus faina cernuta si amestecata cu praful de copt.

Se coace intr-o tava cu hartie de copt,25-30 min(depinde de cuptorul fiecareia)-daca trece testul cu scobitoarea,e ok.

Crema:

Pachetul de unt la temperatura camerei se freaca bine pana devine o spuma si se adauga restul compozitiei de mai sus.

Crema se pune peste blat.

Optional:

Eu am presarat pe deasupra nuca macinata iar in crema am pus cativa stropi de liquore Amaretto.

Sa aveti pofta!

 

SURSA: .bucataras.ro                       AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: