PRAJITURA C&C
7 martie 2015, ora 14:10, in categoria Diverse
INGREDIENTE
- 300 gr.zahar+1 lg
- 75 ml apa
- 60 gr cacao
- 6 oua
- 3 lg.faina
- 1\2 praf copt
- 1 pachet de unt
MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA C&C
Zaharul(300 gr)cu apa si cacaoa se fierb pe abur,se lasa putin la racit(sa fie cald nu fierbinte)si se adauga cela 6 galbenusuri,amestecand bine.
Blatul:
6 albusuri se bat spuma(bat) cu 1 lg.de zahar,se adauga pe rand 5 lg.din compozitia de mai sus si apoi cu o lingura se incorporeaza usor de jos in sus faina cernuta si amestecata cu praful de copt.
Se coace intr-o tava cu hartie de copt,25-30 min(depinde de cuptorul fiecareia)-daca trece testul cu scobitoarea,e ok.
Crema:
Pachetul de unt la temperatura camerei se freaca bine pana devine o spuma si se adauga restul compozitiei de mai sus.
Crema se pune peste blat.
Optional:
Eu am presarat pe deasupra nuca macinata iar in crema am pus cativa stropi de liquore Amaretto.
Sa aveti pofta!
SURSA: .bucataras.ro AUTOR: Mihaela Dobrescu