Planuri pentru anul 2015

16 decembrie 2014, ora 00:31, in categoria Dezvoltare personala, Diverse

Se apropie un nou început de an, când oamenii își verifică agenda pentru anul care a trecut și își propun diferite țeluri pentru anul care urmează. Iată ce ne spune John Maxwell despre voință.

Potrivit unei înregistrări de-ale domniei sale din care preiau ideile din acest articol, voința provine din dorința de a atinge un anumit scop, un anumit țel. Acolo unde este voință există și o cale de a reuși. Practic voința o construiește. Iar dacă nu există voință, nu există nicio cale.

Atunci când ești hotărât să atingi un țel sau un scop și dai de un drum blocat, nu te vei opri. Determinarea te va face să te întorci și să cauți o altă cale către scopul propus. Așadar există multe căi pentru a atinge un țel însă trebuie voință pentru a reuși.

Din fericire pentru anul 2014 mi-am îndeplinit destul de multe dintre planurile pe care mi le-am făcut. Iată însă câteva elemente de pe lista mea de priorități pentru anul 2015, care cred că ar putea să le folosească și altora ca inspirație.

Să îmi stabilesc scopuri financiare, pentru care trebuie să economisesc bani, precum și o listă de cheltuieli de la care să nu mă abat. Am constatat că atunci când îmi fac o listă de priorități, cheltuiesc mai puțini bani pe lucruri inutile.

Să verific produsele pe internet înainte de a le achiziționa. Acest lucru îl fac deja de obicei dar e bine să subliniem această idee, deoarece prețul promoțional poate să ne inducă în eroare, iar produsul să nu merite banii. Sunt și situații în care un produs la un preț redus este cel puțin la fel de bun ca unul mai scump, însă trebuie verificat cu atenție.

Și nu în ultimul rând, un țel major pentru anul 2015, să îmi transform hobby-urile artistice într-o sursă de venit. Fiind absolventă de liceu artistic (recent și de facultate de limbi străine), mai pictez din când în când, dar mă gândesc că aș putea avea o sursă de venit din această pasiune de-a mea. Știu că sunt persoane care încă mai apreciează lucrurile făcute manual, așa că merită să încerc.

Voi ce planuri aveți pentru 2015?

Sursa: johnmaxwellteam.ro
Sursa foto: free copyright image

Redactor: Maria Ștefanian

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: