Placinta cu ceapa verde si branza

5 iunie 2017, ora 06:00, in categoria Bucataria traditionala romaneasca, MIHAELA DOBRESCU

 

 

INGREDIENTE:

  • 300 ml apa calduta
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri de zahar
  • 1 ou
  • 60 ml ulei
  • 1-2 pliculete de drojdie
  • 800 gr -1 kg de faina
  • 2 lg de sare
  • Umplutura:
  • 200 gr branza sarata
  • 7-8 fire ceapa verde
  • 3 oua
  • sare
  • piper

 

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ceapa verde si branza:

      Mai intai preparam maiaua(apa calduta cu lingura de zahar si drojdia).Intr-un castron punem faina,in mijloc punem maiaua,ouale,laptele si uleiul.Framantam bine aluatul si lasam sa creasca intr-un loc cald.

Cand aluatul a crescut l-am impartit in 3 bile pe care pe rand le-am intins cu sucitoru.Fiecare foaie o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt,punem ceapa verde taiata,branza rasa deasupra si oul batut (1 ou ptr. fiecare tava)cu sare si piper.D-am la cuptor la 200 de grade pentru 20-30 de minute.Pofta buna.

 

SURSA: bucataras.ro                           AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: