Placinta cu ceapa verde si branza
5 iunie 2017, ora 06:00, in categoria Bucataria traditionala romaneasca, MIHAELA DOBRESCU
INGREDIENTE:
- 300 ml apa calduta
- 300 ml lapte
- 2 linguri de zahar
- 1 ou
- 60 ml ulei
- 1-2 pliculete de drojdie
- 800 gr -1 kg de faina
- 2 lg de sare
- Umplutura:
- 200 gr branza sarata
- 7-8 fire ceapa verde
- 3 oua
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ceapa verde si branza:
Mai intai preparam maiaua(apa calduta cu lingura de zahar si drojdia).Intr-un castron punem faina,in mijloc punem maiaua,ouale,laptele si uleiul.Framantam bine aluatul si lasam sa creasca intr-un loc cald.
Cand aluatul a crescut l-am impartit in 3 bile pe care pe rand le-am intins cu sucitoru.Fiecare foaie o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt,punem ceapa verde taiata,branza rasa deasupra si oul batut (1 ou ptr. fiecare tava)cu sare si piper.D-am la cuptor la 200 de grade pentru 20-30 de minute.Pofta buna.
SURSA: bucataras.ro AUTOR: Mihaela Dobrescu