Peste cu legume in sos
8 decembrie 2018, ora 17:30, in categoria Bucataria traditionala romaneasca
Ingrediente folosite
4 fileuri de peste (cod sau salau) a 150 g,
sare,
piper,
1/2 ceasca ulei de masline,
2 catei de usturoi,
400 g dovlecei,
3-4 grapefruit-uri
putina zeama de grapefruit,
2 linguri unt.
Pentru sos:
2 galbenusuri,
2 linguri zeama de grapefruit,
1 lingurita mustar,
250 g iaurt,
2 linguri smantana,
1/2 legatura marar.
Mod de preparare
Se spala fileurile de peste, se zvanta, se stropesc cu zeama de lamaie, se sareaza, se pipereaza si se tin 10-15 minute la frigider, ca sa se patrunda. Usturoiul curatat si zdrobit cu putina sare se caleste in uleiul incins. Se adauga dovleceii taiati felii, se prajesc si ei putin, se scot din tigaie si se pun deoparte. Se curata grapefruit-urile de coaja si se desfac felii. Se scoate pestele din frigider, se stropeste cu putina zeama de grapefruit si se prajeste in uleiul cu usturoi, in care s-a incorporat si untul. Se prepara sosul, amestecand bine galbenusurile cu zeama de grapefruit, mustarul, iaurtul si smantana. Peste fileurile de peste, se toarna deasupra sosul si se garnisesc cu fire de marar verde.
SURSA: retete-culinare.com AUTOR:Mihaela Dobrescu