Pepene galben beneficii pentru sanatate

6 august 2014, ora 19:00, in categoria Sanatate

Cu un continut foarte ridicat de apa (aproximativ 95%), pepenele galben este foarte bogat in vitamine si minerale. Vara este perioada ideala pentru a-l savura din belsug si pentru a ne racori cu el!

Prin includerea pepenelui galben in alimentatia noastra zilnica vom descoperi multiplele beneficii pentru sanatate:
Imbunatatirea sistemului digestiv datorita continutului ridicat de apa –  pepenele ajuta la o mai buna digestie.
Previne aparitia cancerului datorita numarului ridicat de carotenoide, in special al cancerul pulmonar.

Accidentele vasculare si bolile de inima au un risc scazut de aparitie datorita anticoagulantului numit adenozin, ce se regaseste in pepenele galben; astfel ca circulatia sangelui este imbunatatita, iar coagularea celulelor sanguine si formarea cheagurilor, cauze ale accidentelor vasculare, pot fi oprite.

Continutul ridicat de colagen ajuta la mentinerea sanatatii si frumusetii pielii noastre, grabeste vindecarea ranilor si ofera fermitate acesteia.

Efectul sau diuretic ajuta la prevenirea si chiar vindecarea bolilor de rinichi sau a unor eczeme acute. De aceea ne este recomandat sa includem zilnic in micul nostru dejun macar o bucatica de pepene galben.

Arsurile la stomac sunt si ele vizibil reduse datorita continutului mare de apa si a efectului linistitor oferit de acesta.

Vitamina B este cea responsabila de producerea energiei in corpul nostru, iar un consum zilnic de pepene galben ne poate furniza energia necesara intregii zile.

Pepenele galben este alimentul ideal pentru persoanele care doresc să piardă în greutate deoarece este sarac in sodiu, fara grasimi, colesterol si sarac in calorii; ne vom simti mai plini, din cauza continutului ridicat de apa, iar pofta de dulce va fi alungata de indata.

Cu doar 60 de calorii intr-o porti, pepenele galben contine un complex de vitamine si minerale dintre care potasiu 8% din doza zilnica recomandata, benefic pentru prevenirea cresterii tensiunii arteriale; vitamina C, aproape jumatate din doza zilnica -stimuleaza sistemul imunitar, ducand astfel la prevenirea bolilor si a infectiilor si totodata la mentinerea sanatatea pielii noastre; cuprul este un mineral foarte important continut de pepenele galben, ce ajuta la regenerarea celulelor pielii si creste capacitatea organismului de a repara muschii si tesuturile, iar vitamina B ajuta organismul sa scape de toxine si reduce riscul aparitiei bolilor de inima sau a bolii Alzheimer.

Cele aproximativ 14 g de zahar natural dintr-o portie de pepene galben ofera organismului puterea si forta de a face fata cu brio unei zile solicitante.

Valorile nutritive ale unei portii de pepene galben sunt: 15,00 mg de calciu, 25.00 mg fosfor, 0,5 mg fier, 34 mg vitamina C; 640 mg UI vitamina A si 0,03 mg de vitamina B1, fapt ce ar trebui sa ne determine de indata sa includem acest fruct in mesele noastre zilnice, in special in cadrul micului dejun.

FOTO: kichiwall.com

SURSA:
consultadoctorul.ro

AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: