Pensiunile agroturistice vor oferi turistilor alimente naturale produse in gospodarie

31 iulie 2014, ora 16:30, in categoria Diverse, Stiri, Turism international

 

Pensiunile agroturistice vor fi obligate sa desfasoare cel putin o activitate legata de agricultura, sa creasca animale sau sa cultive plante, iar pensiunile turistice cu pana la 20 de camere vor fi clasificate pe stele, indiferent ca se afla la sat sau la oras. Pensiunile agroturistice cu pana la opt camere vor fi clasificate in continuare pe margarete, conform noului Ordin, 636/2008, emis de ministrul Turismului, Ovidiu Silaghi.

Actul prevede si ca pensiunile agroturistice sa ofere masa din produse naturale, preparate in gospodaria proprie, iar gazdele sa se ocupe de programul turistilor pe parcursul sejurului. Totodata, actul normativ obliga conducatorii de pensiuni turistice sa urmeze un curs de pregatire si sa asigure personal calificat.

Actul normativ elimina categoria “hotel pentru tineret”, care se suprapunea cu cea de “hostel”, dar desfiinteaza si diversele categorii de cabane. Ordinul introduce o singura categorie, “cabane turistice”, cu conditii specifice pentru acele cabane care ofera servicii in cadrul turismului de vanatoare si pescuit. Pentru simplificarea sistemului de clasificare hoteliera “au fost consultate si modele de clasificare din alte tari membre ale Uniunii Europene, dar am pastrat esenta data de specificul national”, a declarat Lucia Morariu, secretar de stat pentru turism in cadrul Ministerului Turismului, citata de Newsin.

SURSA:http:www.feminis.ro
AUTOR; Mihaela Dobrescu
 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: