Obiceiurile managerilor eficienţi

23 mai 2017, ora 11:30, in categoria Diverse, Info MLM, Profesia ta

Stephen E Kohn şi Vincent D.O’Connell au analizat tacticile şi obiceiurile managerilor de succes şi le-au prezentat în cartea cu titlul „Cele 6 obiceiuri ale managerilor eficienţi”.


Dintre valorile general recunoscute, cea mai importantă este „abilitatea de lucru cu oamenii”. Pentru a aprofunda acest subiect trebuie ca mai intâi să înţelegem în ce constau aceste abilităţi şi cum poate deveni cineva mai bun. Soluţiile se află în această carte, aici prezentând câteva dintre ele.
În primul rând, managerii cred în general că oamenii detestă munca şi că o evită iar pentru ca un muncitor să îndeplinească sarcinile de lucru, trebuie să fie constrâns prin ameninţări.
Dar specialiştii au observat că pedeapsa şi ameninţarea nu sunt singurele metode pentru a determina pe cineva să muncească.
Un angajat al cărui devotament îî este câştigat prin beneficii şi prin motivaţie va lucra cu spor şi se va implica în cadrul firmei sau companiei care îi oferă slujba de care se simte mulţumit.
Managerii care au adoptat aceasta ideologie încurajează angajaţii pentru competenţele lor iar aceştia sunt devotaţi. Iar devotamentul angajaţilor îi face să rezolve probleme de ordin interior cu ajutorul creativităţii şi ingeniozităţii.
Ron Willingham, autor şi preşedinte al firmei Integritz Szstems, de consultanţă managerială, afirmă:
„Toţi oamenii deţin un potenţial nelimitat de care sunt multă vreme străini, nefolosindu-l. Atunci câmd îl descoperă şi-l accesează, acest potenţial îi poate duce la niveluuri de productivitate mai mari decât şi-au imaginat vreodată”.

 

Sursa:

Stephen E Kohn şi Vincent D.O’Connell, Cele 6 obiceiuri ale managerilor eficienţi, (Titlu original: 6 Habits of Highly Effective Bosses), Curtea veche Publishing, Bucureşti 2011. în traducere de M Fulger şi A Şamata

Autor: Maria Ştefanian

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: