O idee pe săptămână: Teama de a eşua

14 februarie 2022, ora 07:52, in categoria Diverse

Din aceeaşi sursă,” 50 de idei care îţi vor schimba viaţa” de Dr. Robert Anthony, voi mai puncta câteva idei care merită luate in considerare. Toate merită pe deplin, dar acestea s-ar putea să fie mai importante.

 

Succes sau eşec?

Ce sau cum este un om de succes? Dar un ratat?

Dr Anthony  crede că oamenii rataţi sunt doar rezultatul atitudinii mentale de a gândi astfel. Şi că, un om care nu crede că poate realiza un lucru, nici nu va reuşi. Un om care crede în idealul său va ajunge să îl îndeplinească, într-un fel sau altul. Oamenii hotărâţi întotdeauna vor găsi soluţii cu încredere şi curaj.

Oamenii se tem să facă greşeli. Dar din greşeli se învaţă şi după ce un om cade el trebuie să se ridice.

Greşelile sunt o parte esenţială a procesului de creştere şi este neproductiv să evităm să facem un lucru de teamă că vom greşi. Dr Anthony mai spune că nici nu este realist să credem că dacă vom continua să facem greşeli, vom învăţa mereu şi că vom ieşi mai câştigaţi decât dacă nu am greşi. Mesajul real este să nu căutăm a face o scuză din teama de a greşi, iar astfel să nu ne ducem ideile la indeplinire.

În concluzie, frica de a greşi care stopează o acţiune ar putea duce la un real eşec sau la neîmplinire. Iar consecinţele unui eşec pot fi fatale pentru evoluţia unui om.  De aceea frica este un sentiment care trebuie controlat şi cunoaşterea aprofundată a ceea ce presupune realizarea ideilor noastre poate fi un bun remediu sau chiar o prevenire a eşecului.

Sper să vă fie de folos aceste idei pe care le studiăm împreună, aşa cum îmi sunt şi mie, şi fie ca ele să se materializeze spre bunăstarea tuturor.

O săptămână rodnică!   

 

 

Sursa:

50 de idei care îţi schimbă viaţa, Dr Robert Anthony

 

Autor: Maria Ştefanian

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: