Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naţională din Republica Moldova

20 ianuarie 2016, ora 18:57, in categoria Cultural-Sportive

Cel mai vechi muzeu din Republica Moldova a fost fondat pe baza exponatelor expoziţiei agricole din 1889. Muzeul şi-a păstrat pe parcursul istoriei sale două direcţii specifice: cultura Moldovei şi studierea naturii.
Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naţională reprezintă locul unde se întâlneşte cultura tradiţională din Republica Moldova, evoluţia societăţii umane şi lumea naturală. Aici, găsiţi multe expoziţii care evidenţiază frumuseţea teritoriului, şi îndeletnicirile poporului nostru.
În cadrul muzeului există mereu o expoziţie în care este prezentată o evoluţie a omului, a lumii organice şi ecologia din Republica Moldova. Meşterii populari înfrumuseţează peisajul prin exponatele lor, dar şi prin tehnicile pe care le folosesc pentru a le crea.
Vizitatorii pot vedea aproximativ 140 mii piese, colecţii bogate arheologice, etnografice, zoologice, geologice, paleontologice, instrumente muzicale şi port popular, covoare basarabene din sec.XIX –lea, un schelet întreg de Denoterium Gigantisimus etc.

Muzeul dispune şi de o Grădină Botanică, cu numeroase specii de plante şi arbori ce se întâlnesc pe teritoriul Republicii Moldova, diferite expoziţii cu reptile, animale domestice şi sălbatice, peşti şi păsări rare. Piese din colecţiile muzeului au fost prezentate la diferite expoziţii organizate în ţări din Europa.

Muzeul are o suprafată de 2000 m² şi poate fi vizitat de multe ori descoperind de fiecare dată ceva uimitor. Muzeul îşi asteaptă vizitatorii săi de marţi pînă vineri, orele 10.00  – 17.00. Vă aşteptăm!

 

Autor: Ana Botnari

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: