Misterul camerei secrete, construită de Gustave Eiffel în celebrul turn din Paris.

6 iulie 2015, ora 14:00, in categoria Turism international

 

Gustave Eiffel a lăsat în urmă una dintre minunile lumii moderne, Turnul Eiffel, obiectiv vizitat zilnic de oameni din întreaga lume. Puțini sunt cei care știu însă că Eiffel a construit, la nivelul al treilea al turnului, o cameră doar pentru el.

Camera lui Gustave Eiffel se află la aproape 300 de metri altitudine și este mică și mobilată într-un stil foarte simplu, atât de drag oamenilor de știință, notează independent.co.uk.

Evident, după construitea turnului, Eiffel a fost inundat de cereri din partea bogaților Parisului, dispuși să plătească o avere pentru a petrece o noapte în camera unică.

Eiffel le-a declinat pe toate, preferând să păstreze camera ca pe un spațiu personal de reflecție și observație. A avut totuși mai mulți oaspeți, inclusiv pe Thomas Edison.

Venerabila Doamnă de Fier a Franţei a împlinit luna trecută 125 de ani. Vorbim despre celebrul Turn Eiffel, construit de inginerul vizionar Gustave Eiffel pentru Expoziţia Universală de la Paris din 1889. Deşi hulită la vremea respectivă, uriaşa contrucţie metalică a devenit, de-a lungul vremii, simbolul Parisului şi principala atracţie turistică a oraşului.

Inaugurat la Expoziţia Universală din 1889, Turnul Eiffel ar fi trebuit să fie demolat 20 de ani mai târziu. A rezistat şi datorită valorii strategice şi ştiinţifice, pe turn fiind instalate primele antene de transmisii radio.

,,Dezgustătorul schelet metalic”, aşa cum era considerat la acea vreme, a devenit nu doar un simbol naţional, ci şi una dintre principalele atracţii turistice ale lumii.
În cei 125 de ani de la inaugurare, Turnul Eiffel, înalt de 324 de metri, a fost vizitat de 250 de milioane de oameni. În zilele noastre, şapte milioane de turişti sunt atraşi în fiecare an de celebrul turn.

SURSA: realitatea.net                    AUTOR: Mihaela Dobrescu
 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: