Minunile fostului ministru al Justitiei-Multumim, Florinel Iordache!!!

9 februarie 2017, ora 22:00, in categoria Atelier literar, Ninel Stama, Sertarul cu creatii

Autor : Ninel Stama(Pamflet)*****

Dincolo de tot ceea ce s-a spus si s-a scris despre  Florin Iordache, noi, poporul roman, trebuie sa-i multumim acestui om pentru ca a reusit, intr-un timp extrem de scurt, sa faca cateva minuni pentru noi, explicatia fiind poate, originea sa natala, Caracal.

Ca sa nu mai lungesc vorba, am sa enumar cateva din aceste minuni, ce au in spate un singur om, capabil sa puna in practica prin loialitate, ceea ce seful lui a dorit .A dorit ceva ….dar a iesit altceva!!!

1-A reusit prin actiunile sale, sa transforme  tot poporul roman, intr-un popor pregatit, un popor de juristi ! Astazi, practic nu exista in Romania copil, adolescent, adult sau varstnic, care nu a auzit sau nu a discutat zilele acestea despre Ordonante de Urgenta, despre legislatie.Fantastic!!!

2-A reusit Florinel, dintr-o singura actiune, ca toate natiunile lumii sa vorbeasca despre Romania, ca despre un model de democratie autentica, starnind interesul si curiozitatea celor mai prestigioase trusturi media internationale, mai ceva decat toti  ambasadorii neamului nostru la un loc!!!

3-El, Florinel, fara sa vrea, este autorul renasterii spiritului civil al romanilor de pretutindeni, un moment comparabil cu Revolutia din 1989, cu precizarea ca in urma actiunilor provocate de el, nu s-a inregistrat nici o victima, chiar daca numarul total al participantilor din tara  a fost mult mai mare acum, decat la revolutie.Astfel, o noua generatie de romani a constientizat ceea ce inseamna forta populatiei, iesind in strada si intalnindu-se cu prietenii, pe care din lipsa de timp, nu-i mai vazusera de luni sau ani de zile.Datorita lui Florinel, sute de mii de oameni au repetat si repeta Imnul National al Romaniei seara de seara, fara sa-i oblige nimeni.Il repeta pentru ca unii dintre protestarii trecuti de 60 de ani, care nu sunt microbisti, credeau ca imnul a ramas “Trei culori”, ca sa nu mai vorbim de versuri.Incredibil !!!

4-Prin actiunile sale, Florinel a reusit o punte de dialog permanent intre copii si parinti, intre nepoti si bunici, un dialog ce a generat grija suprema a unora fata de ceilalti…unii in Piata Victoriei, altii la Cotroceni…a generat discutii familiare de bun simt : cine plimba in aceasta seara catelul, cine plimba si cine le da lectii de democratie copiilor?!Impresionant!!!

5-Suntem datori lui Florinel, pentru ca am fost pe aceeasi unda sau in contradictoriu, la telefon sau pe facebook si am vorbit cu prietenii nostri, in cateva zile, cat am vorbit la un loc in ultimii 2-3 ani sau poate chiar mai mult!!!Fie ca ne spunem o stire, fie ca ne spunem un banc, fie ca vorbim despre familiile noastre, important este ca am comunicat intens, altfel fata de sms-urile sau postarile standard de Craciun , de Paste sau de zilele onomastice.Extraordinar !!!

6-Nimeni in afara Florinel, nu a reusit  atat de multe zile, sa scoata aprope toata tara, indiferent de varsta, la plimbarea de seara, atat de mult recomandata in zadar de medici, pentru sanatate.In plus, datorita frigului, ganditi-va de cate milioane de ori s-a topait in aceste zile, facand simultan si exercitii cu vocea, un adevarat izvor de sanatate.Acest om, a reusit cea mai mare mobilizare, cel mai real exercitiu in caz de necesitate  la nivel national, testand nu numai viteza de reactie a serviciilor si ministerelor , dar mai ales solidaritatea si rezistenta romanilor la stress, frig, sete, foame si la alte necesitati.Magnific !!!

7. Florinel  din Caracal a reusit prin aceasta simpla actiune  un adevarat festival international in Romania, prin care sa creasca ratingul tuturor televiziunilor, radiourilor , publicatiilor printate si online din tara, sa dezvolte turismul de afaceri, cu servicii de masa si cazare, prin prezenta la Bucuresti si in alte orase mari,  a numeroaselor echipe media, de televiziune din intreaga lume.Batranii nu mai merg la somn la ora 21.00, fac miscare sau urmaresc televiziunile adormind dupa ora 1.00 noaptea cu telecomanda in mana, invatand pe de rost toate reclamele de la televizor, punand neuronii astfel la treaba.Uimitor !!!

8-Acest asa zis domn, fost ministru, a reusit sa demonstreze ca intelepciunea si bunul simt nu mai sunt direct proportionale cu varsta si am vazut cum la miscarile din strada,  batranii injura, scuipa, se manifesta violent(la Cotroceni), elogiind penalii si blamand o singura persona care-i deranjeaza pe politicienii corupti….pe cand tinerii, copiii si nepotii lor, se manifesta pasnic, civilizat, cu mesaje pline de creativitate, stiu ce doresc, stiu pentru ce lupta, au in vizor o intreaga clasa de politieni.De necrezut!!!

9-Florinel, a reusit sa trezeasca simultan interesul tuturor categoriilor sociale si toti  urmaresc acum fiecare miscare gresita a PSD si ALDE , fara sa mai vada Programul lor de guvernare ca pe ceva spectaculos, ci doar ca pe o promisiune obligatorie, ca pe o datorie mai veche ,  zilnic amendand doar derapajele celor care ne conduc.Nici o clipa nu si-a imaginat Florinel ca in aceste zile in strada, se scrie istorie si se formeaza viitoarea clasa politica, adevaratii politicieni de care are nevoie Romania.

10-Va ramane in istoria Romaniei ca fost ministru al justitiei din Caracal, prin capacitatea sa, in incercarea de a distruge o democratie intr-o singura noapte, adica echivalentul a tot ceea ce au incercat inaintasii din toata gasca politicienilor, de la revolutie pana la el.Va ramane proverbial prin contributia sa in comunicarea de zi cu zi a neamului nostru, o expresie omniprezenta astazi in vocabularul romanilor din intreaga lume : “alta intrebare?!”

Pentru toate aceste minuni, da-mi voie Florinel, sa iti multumesc in numele meu personal, asa cum am perceput si simtit eu, de aici, de la Ogretin!

P.S. Nu iti face griji, stim va vei pleca doar in concediu cateva zile, “tara” te cere, ei au nevoie de tine….si vei activa undeva, doar cu un pas mai in spate si fara iesiri la conferinte de presa!

 

 

 

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: