Mere la Cuptor

19 septembrie 2014, ora 16:00, in categoria Sanatate, Sfaturi utile

Ingrediente:

8 mere – preferabil mere zemoase, 2 linguri margarina, 2-3 linguri zahar, 2 linguri coniac (rom sau visinata), boabe de visine sau cirese din dulceata (eventual miez de nuca)

Mod de preparare:

Se curata merele de coaja si se scot cotoarele.

Intr-o tava unsa se aseaza merele cu gaura de la cotor in sus. In fiecare mar se pune putina margarina si cate o lingurita de zahar. Se stropesc cu coniacul (sau inlocuitorii) amestecat cu 1/2 pahar de apa. Se pune tava la cuptor, la foc mic.

Cand merele sunt coapte, se orneaza cu cate o boaba de visina sau cireasa si se toarna deasupra sosul din tava.

 

SURSA: magiagustului.ro                       AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: