Mătasea de porumb, mană cerească vindecătoare pentru boli

13 septembrie 2015, ora 09:30, in categoria Sanatate, Sfaturi utile

 

 

Bucurati-va de un remediu cunoscut din strabuni pentru proprietatile sale exceptionale. Sub forma de ceai, tinctura sau extract, matasea de porumb poate face minuni pentru sanatatea noastra cea de toate zilele.

Matasea de porumb contine proteine, carbohidrati, alcaloizi, grasimi bune si uleiuri esentiale, clorofila, acid fosforic, vitamine precum K si C, minerale (potasiu, mangan) si fibre. Contine de asemenea anumite substante chimice care pot actiona ca diuretic si pot modifica nivelul de zahar din sange, scrie garbo.ro.

Consumul ceaiului de matase de porumb de trei ori in decursul a 24 de ore va creste cantitatea de urina eliminata fara efecte adverse ceea ce este de mare ajutor in bolile care favorizeaza retentia de apa in organism. Prin urmarea, matasea de porumb poate fi folosita drept remediu in cazul edemului, afectiune ce presupune acumulare anormala de lichid.

Matasea de porumb poate ajuta totodata si la reducerea inflamatiei. Conform anumitor studii, ceaiul de matase de porumb diminueaza durerea cauzata de boli inflamatorii precum guta si artrita datorita efectului sau de neutralizare a aciditatii din organism.

SURSA: realitatea.net                           AUTOR: Mihaela Dobrescu
 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: