Maria Şarapova a lovit din nou! A revenit incredibil în faţa Simonei Halep şi s-a calificat în semifinale!

16 august 2014, ora 05:00, in categoria Cultural-Sportive, Simona Halep

 

Simona Halep a fost învinsă din nou de Maria Şarapova, la fel ca la precedentele întîlniri din 2014, la Madrid şi la Roland Garros. Rusoaica s-a impus în 3 seturi, scor 3-6, 6-4, 6-4, şi îşi păstrează fotoliul de lider în WTA Race.

La fel ca la prima întîlnire din 2014, în finala de la Madrid, Simona Halep a controlat debutul de meci şi a cîştigat setul fără mari probleme, scor 6-3. Moralul Simonei a explodat încă după primul game cînd deja făcea breakul, iar Şarapova nu a reuşit să se impună nici măcar o dată pe propriul serviciu pe durata manşei. Statisticile de la finalul primului set erau lămuritoare, 5 duble greşeli, procentaj de sub 50% la serviciu, dar şi nu mai puţin de 22 de erori neforţate.

Nici intervenţia antrenorului de la 4-1 nu i-a fost de ajutor rusoaicei, care s-a recunoscut învinsă. Mai mult, Şarapova parcă a ignorat complet sfaturile lui Sven Groeneveld, care îi recomanda să joace spre corpul Simonei, şi a lovit de fiecare dată decisiv, căutînd tuşele terenului.

De partea cealaltă, Simona a măcinat-o cu raliuri lungi, cu dese schimbări de direcţie şi cu o defensivă excelentă. La fel ca în multe alte rînduri, Halep a trecut foarte repede din defensivă în ofensivă cu passinguri senzaţionale.

Maria Şarapova este regina revenirilor!
Halep părea cu un picior în semifinale după un nou început excelent şi în setul secund cînd se distanţa la 2-0. Şarapova a arătat însă din nou că este incredibilă cînd are cuţitul la os şi a revenit în controlul setului în mai puţin de 10 minute cu două breakuri destul de uşor cîştigate.

Pînă la finalul setului s-a mers cap la cap şi Simona Halep şi Maria Şarapova ofereau un nou decisiv în întîlnirile directe, după cele de la Madrid şi Roland Garros din acest an, pe zgură.

Break la fel ca în finala Roland Garros
Şi pentru ca simetria primelor două seturi să se menţină, tot Simona a avut un debut excelent. A făcut break şi s-a distanţat la 2-0, dar regina revenirilor este Maria Şarapova şi a dovedit-o din nou într-o încleştare senzaţională cu Halep.

Rusoaica a egalat şi echilibrul a persistat pînă la 4-4, la fel ca în finala de la Roland Garros. Acolo, Şarapova a apăsat puternic acceleraţia şi a lovit năprasnic pentru un break decisiv şi şansa de a servi pentru calificarea în semifinale.

Setul III
5-4 Şarapova - 
La fel ca în finala Roland Garros, rusoaica ridică nivelul şi face break la momentul potrivit. Va servi pentru meci.
4-4 - 
Ofensivă continuă şi apărare disperată pentru Simona. Şarapova egalează.
4-3 Halep - 
La două gameuri de un succes incredibil. Simona Halep poate deveni noul număr 1 în clasamentul WTA Race.
3-3 - 
Echilibrul persistă la Cincinnati, Şarapova egalează. Acum presiunea se mută în tabăra Simonei Halep care urmează să servească.
3-2 Halep - 
Simona cîştigă un game important pe propriul serviciu, la jumătatea setului, şi pune presiune pe adversară. Ambele jucătoare alternează momentele excelente cu unele mai puţin bune.
2-2 - 
Un nou game ajuns la egalităţi! De această dată Şarapova are nervii mai tari şi cîştigă, profitînd şi de indecizia Simonei în două momente cheie.
2-1 Halep - 
Masha îşi ia breakul înapoi. Chiar la zero după mingi direct cîştigătoare. Simona nu a avut nici o şansă în acest game.
2-0 Halep - 
Spre deosebire de Simona, Şarapova nu reuşeşte să salveze prima minge de break şi românca se distanţează.
1-0 Halep -
 Simona salvează o minge de break în gameul de debut al decisivului şi apoi doi aşi o ajută să înceapă cu dreptul.

Setul II
6-4 Şarapova - Avem set decisiv în sferturile de finală de la Cincinnati. Nivelul arătat de cele două jucătoare este însă ireal, la fel ca în finala de la Roland Garros!
5-4 - În sfîrşit un game mai lejer pentru Simona. Masha dă un retur senzaţional, dar la 40-0, iar în rest nu se apropie de cîştigarea punctelor. Şarapova va servi pentru set decisiv.
5-3 Şarapova - A venit rîndul Simonei să servească pentru a rămîne în set. Şarapova joacă din ce în ce mai bine în ultimele gameuri, multe mingi cîştigătoare şi Simonei îi este aproape imposibil să facă faţă.
4-3 Şarapova - Seria de breakuri continuă! Simona a întîmpinat mari probleme în acest game după o serie de mingi lungi ale rusoaicei.
3-3 -
 Breeeeaaaak Simona! Imediat după ce ascultat sfaturile lui Fissette, Halep a revenit şi a cîştigat pe serviciul Şarapovei fără mari dificultăţi.
3-2 Şarapova - Revenire incredibilă a rusoaicei! Simona ratează o minge de break şi Masha preia controlul setului. Şi Halep cere ajutorul lui Wim Fissette.
2-2 - E show, e spectacol, e un meci fantastic la Cincinnati! Şarapova revine în meci după un game în care Simona a făcut 3 greşeli neforţate.
2-1 Halep - 
Break şi pentru Şarapova după un game fenomenal. Punctul meciului a fost cîştigat de Simona în acest game, dar 3 winners i-au adus breakul rusoaicei.
2-0 Halep -
 Al 6-lea game pe propriul serviciu în acest meci în care Şarapova nu reuşeşte să se impună. Mai mult, primeşte şi avertisment din partea arbitrei, iar Simona este aproape de un succes magnific.
1-0 Halep - Început bun de set secund, Simona reuşeşte să cîştige pe propriul serviciu fără mari probleme. Şarapova a avut pauză de vestiar, dar se pare că nu a ajutat-o.

Setul I
6-3 Halep – La fel ca şi în precedentele ocazii, Simona îi face break Şarapovei şi cîştigă primul set!
5-3 Halep - 
Setul încă nu s-a terminat. Masha arată încă o dată că este o mare luptătoare şi nu renunţă nici la acest set. Urmează să servească pentru a rămîne în set. Nu şi-a cîştigat deloc gameurile pe propriul serviciu pînă acum.
5-2 - 
Şarapova continuă jocul inconstant! Nu reuşeşte nici acum să cîştige pe propriul serviciu. Simona este la un game de primul set.
4-2 Halep - 
Sfaturile lui Sven Groeneveld îi sînt de ajutor Şarapovei care revine în set. Game solid, cu 3 mingi la care Simona nu a avut ce face.
4-1 Halep - 
Al treilea break al Simonei! Şarapova nu a cîştigat nici un game pe propriul serviciu şi a chemat deja antrenorul pentru sfaturi!
3-1 Halep - 
Şi din nou game pentru Simona! Românca a reuşit un passing care a ridicat spectatorii în picioare. Game lejer şi se desprinde la 3-1.
2-1 Halep - 
Al treilea break al meciului din tot atîtea gameuri. Simona o domină psihic în acest debut, iar punctele senzaţionale nu au întîrziat să apară. Şarapova nu are reacţie!
1-1 - 
Echilibru în acest debut de partidă, Şarapova revine pe tabelă. Rusoaica a profitat de serviciile mai scurte ale Simonei şi a atacat cu retururi puternice.
1-0 Halep: Început excelent pentru Simona! A făcut breakul din primul game, profitînd şi de o dublă greşeală a Şarapovei.

Simona Halep, Regina tenisului romanesc, va trebui sa isi faca temele ca un copil cuminte ,  sa invete si “lectia Sarapova” : o combinatie intre forta fizica, tehnica si mai ales , abilitatea  de a folosi sau raspunde “manevrelor psihologice” ale adversarei,  in momentele cheie ale meciului .

 

SURSA : gsp.ro    

Foto : gsp.ro,spynews.ro                                                   AUTOR : Ninel Stama

 

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: