Magnificii şcolii româneşti. Cei mai buni elevi din România

12 iunie 2014, ora 01:10, in categoria Educatie

La Matematică, premiile I au fost luate de elevi ai Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, dar de pe primele locuri de la Informatică, Istorie, Română sau de la alte olimpiade nu lipsesc nici colegiile naţionale “Tudor Vianu”, “Sf. Sava” din Bucureşti sau “Fraţii Buzeşti” din Craiova.

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a publicat listele cu olimpicii naţionali de la clasa a V-a şi până la clasa a XII-a, la materiile la care s-au susţinut probe anul acesta.

Premii Olimpiada Nationala 2014 Matematica
La Olimpiada Naţională de Matematică, primul loc la clasa a XII-a a fost luat Gabriel Paul Muscă, elev la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică (ICHB) din Bucureşti, iar la clasa a XI-a, tot un elev, Ştefan Spătaru, de la ICHB a luat primul loc. Şi la clasele a X-a şi a IX-a, tot elevi de la ICHB sunt în fruntea clasamentului de la Matematică.

Premii Olimpiada Nationala 2014 Informatica Liceu
La Olimpiada de Informatică, George Mihai de la ICHB ocupă primul loc la clasa a XII-a, Rareş Darius Buhai de la Colegiul Naţional “Liviu Rebreanu” din Bistriţa la clasa XI-a, iar la clasa a X-a a câştigat Andrei-Paul Gramatovici de la Colegiul Naţional “Tudor Vianu” din Capitală şi la clasa a IX-a, primul loc a fost luat de Ioan-Bogdan Iordache de la Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti” din Craiova.

Premii Olimpiada Nationala 2014 Limba, Comunicare Si Literatura Romana
La Olimpiada Naţională de limbă, comunicare şi literatură română, premiul I la clasa a V-a a fost câştigat de o elevă de la Şcoala Gimnazială Nr 5 din Arad (Anastasia Bălan). La clasa a VI-a, s-a impus o elevă de la Şcoala Gimnazială “Constantin Brâncuşi”, din Medgidia (Anca Maria Nechita), iar la clasa a VII-a, o fată de la Şcoala Gimnazială “Eugen Ionescu”, din Slatina (Simina Andreea Barbu). La clasa a VIII-a, câştigătoare a fost Miruna Vlad, se la Colegiul Naţional “Liviu Rebreanu”, din Bistriţa.

Premii Olimpiada Naţională de Istorie

La Olimpiada Naţională de Istorie de la clasa a XII-a, premiul I a fost luat de un elev de la Liceul Pedagogic “D.P. Perpessicius” din Brăila (Alexandru Valentin Petrea), iar la clasa a XI-a, de o elevă de la Colegiul Naţional “B.P. Haşdeu” din Bucureşti (Iulia Marina Trancuţa). La clasa a X-a, pe primul loc din clasament se află un elev de la Liceul teoretic “Gheorghe Şincai” din Cluj-Napoca (Dan Emil Nădăşan).

Restul listelor cu olimpici pot fi accesate de pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Sursa:
adevarul

Autor: Maria Dumitrache

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: