LA MULTI ANI !!! Mamica mea, bunica lui Sabin, Cocuta Stama, implineste astazi, 14.09.2018, 81 de ani!

14 septembrie 2018, ora 09:01, in categoria Aniversari, Ninel Stama

 

 

                                                              

14 septembrie -Ziua Crucii, Inaltarea Sfintei Cruci, este o zi speciala din an, din calendarul vietii noastre.

14 SEPTEMBRIE 1937 -Se nastea mamica mea , Oprea Sita(Cocuta), fiica lui Valerica si a lui Mitu Oprea,  casatorita  cu Gica Stama , viitoarea bunica a fiului meu, Sabin Alexandru Stama.

Cu ocazia implinirii varstei de 81 de ani, iti oferim in dar, scumpa noastra mamica si bunica,  toata pretuirea , dragostea si iubirea noastra si il rugam la zi sfanta pe bunul Dumnezeu, sa iti dea sanatate multa si  sa ne traiesti ani multi fericiti !!! Mamica mea scumpa si draga bunica a lui Sabin…pentru noi  ai fost, esti si vei ramane cel mai de pret talisman pe care il purtam in suflet, cu credinta.

Aniversarea ta , este si aniversarea noastra.Bunica mea si strabunica lui Sabin ,Valeria , ne priveste cu credinta astazi din cerurile sfinte, ea ti-a dat viata  de la Dumnezeu pe 14 septembrie 1937,  pe care tu mamico mi-ai daruit-o mie ,  sa o dau mai departe fiului meu Sabin si el la randul lui, sa o daruiasca mai departe.Tatal meu, Gica Stama, ti-a trimis din ceruri  astazi o raza de soare pe chipul tau si se bucura de dragostea pe care ti-o purtam.

Ma simt fericit mamica draga, pentru fiecare zi pe care o petrecem impreuna, zile daruite de Dumnezeu.Alaturi de tine totul este mai sincer, mai frumos, pentru ca ai presarat in jurul tau optimism , intelepciune si iubire.Prin  truda si prin munca ta, ai reusit sa ma  ”dai mai departe, sa invat carte” asa cum ti-ai dorit…prin grija, priceperea si mangaierea ta mamico, mi-ai alinat suferintele , prin calmul si intelepciunea ta, mi-ai redat optimismul si mi-ai intins mana sa ma ridic, ori de cate ori eram cazut.De aceea mamico te iubesc atat de mult si la ceas aniversar, ma inclin in fata ta,  iti sarut cu drag mainile obosite si obrajorii brazdati de greutatile prin care ai trecut, te imbratisez si iti cer iertare pentru toate greselile din viata mea!

Pentru mine si pentru nepotul tau Sabin , esti cea mai minunata si frumoasa, mama si bunica din lume!!!

 

Noi, Sabin si Ninel, iti daruim toate florile din lume, flori pe care le iubesti atat de mult si le ingrijesti zilnic, din partea noastra  si din partea tuturor celor care te respecta, celor care te iubesc si te cunosc personal sau din povestirile noastre.

Dumnezeu sa-ti dea ani multi sanatosi, iar noi ti-am oferit in 2016 un CADOU SPECIAL, un DAR PENTRU ETERNITATE care te-a emotionat atunci pana la lacrimi, un tablou pictat in ulei, in care Cocuta Stama mergea cu fosta caprita la pascut, amintind in acest fel generatiilor viitoare de Cocuta Stama, de harnicia mosnenilor din neamul si din zona noastra, amintind de una dintre principalele indeletniciri ale lor, cresterea si ingrijirea animalelor.

                Tabloul este o capodopera, fiind pictat in ulei pe panza, 71 x 55 cm, de nimeni altcineva decat de prestigioasa pictorita MARIA PARASCAN, o artista atat de apreciata si indragita in intreaga lume, pentru emotia transmisa prin operele sale, pentru talentul divin  si pentru curajul abordarii stilulului grigorescian.

Noi, Ninel si Sabin Stama, va multumim  si astazi si va felicitam, stimata doamna pictor MARIA PARASCAN,  pentru executia de exceptie a lucrarii pretentioase comandata de noi, un cadou pentru mama si bunica noastra-Cocuta Stama, o lucrare in care se simte cum, in culorile folosite, mana si ochiul artistului a pus mult suflet, credinta si talent!

 

Anul acesta, in 2018, la cei 81 de ani impliniti, iti oferim cu drag,  printre multe alte bunatati si surprize, produsele de sanatate de la USANA, liderul mondial in nutritie celulara, pe care le iei si le vei lua zi de zi, imbunatatind astfel starea de sanatate, cu ajutorul lor si intotdeauna, cu ajutorul bunului Dumnezeu!

 

Fotografie facuta astazi, 14.09.2018

 

Fotografie din iulie 2018

Multumesc mult, cu aceasta ocazie, minunatilor mei prieteni, Liliana Suciu-Medic & Naturopat, fost profesor la Institutul de Naturopatie din Montreal(avand propria clinica privata in Canada) si Viorel Ciurea-Inginer Aerospatiale, din Canada, fiinte dragi, minunate, care prin activitatea lor si a echipei formate “LIDEI ROMANI DE SUCCES”, au convins conducerea companiei  USANA, sa deschida in acest an operatiunile in Romania, simultan cu deschiderea Germaniei, Italiei si Spaniei!!!

 

 

La multi ani sanatosi, scumpa mamica si bunicuta !!!

 

Fotografie de astazi, 14.09.2018

 

Nimic nu este intamplator legat de aceasta data sfanta de 14 septembrie: se nasc oameni sinceri, cu suflet nobil  si se inaugureaza proiecte mari ce dainuiesc peste veacuri!

14 septembrie 1895: Inaugurarea podului peste Dunare  între Fetesti și Cernavoda (proiectat și construit de inginerul Anghel Saligny), care era la acea vreme cel mai lung pod (4.088 m) din Europa Continentală și al treilea pod din lume.

14 sepembrie 1928: A fost inaugurată “Crucea Eroilor”  de pe Varful Caraiman (Muntii Bucegi), monument închinat eroilor ceferiști căzuți în timpul Primului Razboi Mondial, construit între anii 1926-1928, din inițiativa Reginei Maria.

 

O ZI BINECUVANTATA, TUTUROR !!!

 

 

 

 

 

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: