La casuta bunicii: Gogosi umplute

25 august 2017, ora 07:30, in categoria Bucataria traditionala romaneasca, MIHAELA DOBRESCU

 

 

 

 

Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • 1 ou
  • 25 g drojdie proaspata
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie rasa
  • un praf sare
  • 500 g faina
  • dulceata
  • crema ciocolata

 

Mod de preparare

Laptele caldut se mesteca cu drojdia, zaharul, praful de sare, uleiul si oul.Se adauga faina in ploaie si se framanta bine.

Se lasa la crescut la loc caldut circa 1 ora.

Se intinde o foaie de 0.5 cm grosime.

Se taie cercuri cu ajutorul unui pahar, in mijlocul carora se pune dulceata sau crema de ciocolata. impaturesc si se lipsesc marginile cu ajutorul furculitei.

Eu m-am folosit de o presa speciala de patiserie.

Se prajesc pe ambele parti, la foc mic, in ulei incins.

Se pudreaza cu zahar. Pofta buna!

 

SURSA: gustos.ro                                                                   AUTOR: Mihaela Dobrescu
 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: