Jurnal de Presedinte – Episodul 2 : Vot decisiv în Parlament. Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu rămân FĂRĂ IMUNITATE

19 noiembrie 2014, ora 15:00, in categoria Evenimente, Klaus Iohannis, Politic, Stiri

Parlamentul a dat dovadă de eficienţă ieri: deputaţii au dat undă verde cererilor de arestare preventivă pentru trei colegi de-ai lor: Ion Diniţă, Ioan Adam şi Mircea Roşca.

Senatorii nu s-au lăsat nici ei mai prejos. Locul senatorului Akos Mora, care are o decizie definitivă de incompatibilitate, a fost vacantat, iar Comisia Juridică a dat aviz pentru începerea urmăririi penale în cazul Ecaterinei Andronescu şi Şerban Mihăilescu. Votul decisiv l-a dat plenul astăzi.


ACTUALIZARE 13.55. Şi senatorul Şerban Mihăilescu a rămas fără imunitate. 77 de senatori au votat “PENTRU” şi 51 “ÎMPOTRIVĂ”.

ACTUALIZARE 13.15: Senatorii au început dezbaterile în cazul lui Șerban Mihăilescu. Puteți urmări ședința aici.

ACTUALIZARE 13.00. Ecaterina Andronescu a rămas fără imunitate în urma unui vot foarte strâns. 72 de senatori au votat “PENTRU” și 62 “ÎMPOTRIVĂ“. Fostul ministru al educației a mulțumit colegilor pentru vot și a promis că va lupta pentru a-și dovedi nevinovăția în justiție.

ACTUALIZARE 11.45. Ecaterina Andronescu spune că vrea să își dovedească nevinovăția în justiție.


ACTUALIZARE 11.30. Plenul Senatului a început discuţiile privind cazul Ecaterinei Andronescu.

Ieri, deputaţii au aprobat cererea procurorilor DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Ion Diniţă. Solicitarea procurorilor a mai fost de două ori pe ordinea de zi, dar decizia a fost amânată din lipsa cvorumului.

Acum, 274 de aleși au votat pentru, iar 55 contra, astfel că s-a constatat că a fost întrunită majoritatea de voturi necesară pentru adoptarea hotărârii de încuviinţare a arestării preventive a deputalului Ion Diniţă.

Deputatul conservator Ion Diniţă este acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită în dosarul în care preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, este arestat preventiv.

Deputaţii au votat şi pentru ridicarea imunităţii lui social-democratului Ioan Adam. Acesta este acuzat de DNA că ar face parte dintr-un grup infracţional organizat care a prejudiciat statul cu 300 de milioane de euro, prin retrocedările ilegale de pădure. În dosarul în care este acuzat Ioan Adam sunt arestaţi preventiv Viorel Hrebenciuc şi fiul său, Andrei Hrebenciuc. Înaintea votului, deputatul Ioan Adam a făcut un ultimul apel la colegii săi:

„Stimați colegi, vă rog din suflet, dincolo de miza politică, sunt oameni la mijloc! Nu cred că un om cu trecutul meu ar putea fi un pericol pentru ordinea publica, că aș putea crea o stare de pericol fiind cercetat in libertate. Sunt autorul unor cursuri universitare in materia dreptului civil, a unor monografii în materia proprietății, am scris chiar şi carti la nivel de tratat, în materia insolvenţei, a legii societăților comerciale. Am peste 50 de studii”

Articol preluat integral de pe www.digi24.ro

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: