Jurnal de Presedinte – Episodul 18 :Intalnirea dintre Klaus Iohannis si Victoria Nuland s-a incheiat. Nuland catre Iohannis: Vizita la Bucuresti se datoreaza dumneavoastra, am venit sa va vad

14 ianuarie 2015, ora 11:00, in categoria Evenimente, Klaus Iohannis, Politic

Print
Victoria Nuland la Cotroceni
Victoria Nuland la Cotroceni
Foto: Administratia Prezidentiala
 Victoria Nuland, asistentul Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru Afaceri europene si eurasiatice, a fost primita miercuri dimineata la Palatul Cotroceni de presedintele Klaus Iohannis. “In centrul discutiilor s-a aflat dorinta Romaniei de a intari Parteneriatul Strategic cu SUA prin extinderea colaborarii nu doar in domeniul militar ci si economic”, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale. “Sunt foarte bucuros ca ati decis sa veniti in vizita la inceputul mandatului meu, nu stiu daca mi se datoreaza mie, dar sunt foarte bucuros”, i-a spus Iohannis Victoriei Nuland, in debutul intrevederii. “Cu siguranta se datoreaza dumneavoastra. Am venit sa va vad”, a raspuns oficialul american.

Seful statului a adaugat ca sunt “multe lucruri in comun de discutat in cadrul intalnirii”.

La discutia dintre cei doi oficiali, care a durat aproximativ 30 de minute, au participat si consilierii prezidentiali George Scutaru si Dan Mihalache, consilierul personal al presedintelui Mihai-Razvan Ungureanu, si purtatorul de cuvant al presedintelui, Tatiana Niculescu Bran. 

“Presedintele a salutat interesul companiilor americane in acest sector si a incurajat cresterea prezentei lor pe piata romaneasca. In acest sens, a subliniat nevoia de stabilitate legislativa, predictibilitate si transparenta in mediul de afaceri”, mai precizeaza Administratia Prezidentiala.

“Cei doi interlocutori au evidentiat progresele substantiale obtinute de Romania in domeniul reformei justitiei si combaterii coruptiei.  De asemenea, s-a facut o trecere in revista a situatiei politice din regiune. Presedintele a reafirmat angajamentele ferme ale Romaniei ca stat membru NATO, exprimand hotararea de a se aloca resursele necesare pentru un raspuns adecvat la evolutiile de securitate preocupante din regiunea noastra si din Europa”, se mai arata in comunicatul citat

Articol preluat integral de pe www.hotnews.ro
 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: