Jurnal de campanie Klaus Iohannis:Ziua 28 – Votul, opera și emblema libertății noastre

31 octombrie 2014, ora 10:30, in categoria Klaus Iohannis

 

A trecut și penultima zi de campanie electorală. Între întâlniri, interviuri, conferința de presă și discuții cu colegii, m-a străbătut din nou un gând care nu-mi dă pace de câteva zile: opinia că există destui români care vor sta acasă la alegerile de duminică.

Și traversând în lung și-n lat Bucureștiul în mașină, mi-a trecut prin fața ochilor o imagine cu oameni liberi care nu vor să știe de dreptul lor fundamantal de a alege. Rezultatele sunt rareori într-o democrație la înălțimea așteptărilor, dar aceasta depășește cu mult frustrarea și decepția noastră, a tuturor, pentru ce nu am reușit să facem în 25 de ani. Ce inimaginabilă priveliște mai bună pentru a deschide conștiințele e aceasta: jumătatea din societatea care și-a recâștigat dreptul de a alege prin jertfă refuză să voteze (!) Această ”maladie” subversivă a societății noastre e radicală și letală pentru viitorul nostru, nu accidentală și nici eficientă. Cei care refuză votul cred că astfel transmit un semnal, că oferă o lecție, că împotmolesc deciziile politicienilor. În zadar, speranță deșartă.

Aș dori din tot sufletul să mă înșel, dar eu cred că a nu alege este de fapt dovada că cei de lângă noi, care sunt pervertiți în rele și certați cu legea, au puterea, au instrumentul și mai ales au libertatea de a frauda aceste alegeri. Nu-i lăsați să ne fraudeze viețile, conștiințele și viitorul!

Votul este opera și emblema libertății noastre. Părinții și bunicii noștri au visat ani de zile să poată alege. Oh, ce frumos acest verb al libertății individului, A ALEGE! Câți partizani au murit înghețați prin munți, câți nevinovați au fost stivuiți în grămezi de morți la Canal, câte mame și-au dat binecuvântarea copiilor lor care s-au ridicat disperați împotriva regimului criminal, câți tineri au fost sfâșiați de gloanțele fierbinți în decembrie 1989 pentru ca noi să-l putem rosti din nou. Meditați un moment la această sfâșietoare imagine!

Folosesc această penultimă postare pentru a vă îndemna să abandonați portretul-robot al românului epuizat de ”democrația originală”. De lehamitea cotidiană, de oboseala provocată de hoție și minciună, de abandonul programat, de demisia cetățenească. Lăsați instinctul libertății să vă cutreiere sufletul și mergeți la vot!

Al vostru,

Klaus

Articol preluat integral de pe www.iohannispresedinte.ro

 

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: