Jurnal de campanie Klaus Iohannis:Ziua 26 – Să dăm glas României tăcute

29 octombrie 2014, ora 10:30, in categoria Klaus Iohannis

 

Aerul rece de toamnă târzie de astăzi din București mi-a trezit niște amintiri ciudate. Mi-am adus aminte de România aflată în febra alegerilor exact acum zece ani. Atunci apăreau niște stenograme care ne-au șocat pe toți prin modul absolut halucinant în care se făceau și se desfăceau apele în politica mare, acum sunt în derulare niște anchete care scot la iveală fapte de o gravitate deosebită. Cu oameni puși pe căpătuială, cu oameni fără morală, fără crez, fără scrupule. Partidul de atunci și de astăzi e însă același.

Astăzi, se vorbește despre iertare folosindu-se termenii ”amnistie” și ”grațiere”. După ce hoția și minciuna au inundat politica noastră și după ce mâna lungă a Justiției i-a atins pe mulți dintre cei care au păcătuit, ni se spune că e nevoie de o ”lege a iertării”, a anulării pedepselor, care i-ar face scăpați de închisoare. De fapt, ei fac legi pentru ei cu scopul de a lăsa Justiția cu mâna goală, fără putere și mai ales fără obiect.

Vreau să fiți alături de mine, dragii mei, și să ne opunem din toate puterile acestor tentative periculoase, care dau târcoale de luni bune. Dacă trece această lege, tot efortul care s-a făcut în ultimii ani ar fi anulat. Toată lumea știe că această lege este o lungă luptă între bine și rău, între decență și indecență, între onestitate și hoție. Cu acest sistem, în care Justiția ar fi scoasă din joc prin minciună și manipulare, păcate de neiertat în viața noastră publică ar redeveni o constantă a vieții politice.

Așadar, acesta este un timp când noi trebuie să ne hotărâm soarta. Rostul nostru în aceste alegeri este mai mare și mai important decât s-ar putea crede. Pe umerii noștri stă să salvăm onoarea acestei țări, să dăm glas României tăcute și generațiilor de mâine care își doresc nu o țară de hoți iertați, ci o țară de oameni normali care nu storc bugetul public în beneficiul lor.

Vă cer, cu multă încredere, să mergem împreună spre România lucrului bine făcut. Mândria noastră e aceasta: demnitatea unei națiuni care a plecat să-și găsească calea.

Cu drag,

Klaus

Articol preluat integral de pe www.iohannispresedinte.ro

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: