Jurnal de campanie-Blogul lui Klaus Iohannis : zilnic Klaus scrie un mic articol, intr-o nota aparte, cu o modestie rar intalnita !!!

5 octombrie 2014, ora 10:30, in categoria Politic, Povesti de succes, Proiecte

Prima zi de campanie

04 Octombrie 2014

  

Sunt în biroul meu și privesc spre Piața Mare. Tocmai s-a încheiat prima zi de campanie electorala, una foarte specială, a cincea campanie din viața mea politică. Ma gândesc cum s-au scurs anii din 2000, când am candidat prima oară. Ma simt foarte, foarte bine deși îmi dau seama că sunt pe drumuri din aprilie, de la europarlamentare.
Scriu pe acest blog (de fapt, dacă mă gândesc bine, este pentru prima dată cand scriu pe un blog) prima postare din această campanie și aș vrea să vă am alături, aici, până pe 16 noiembrie. Îmi propun să scriu în fiecare zi, să găsesc timpul și cuvintele ca să o fac cât mai bine. Vreau ca acest spațiu să rămână unul al prezentului în trecut, o fotografie a momentului așa cum o văd eu, cum o simt eu. Nu voi scrie despre evenimentele politice, despre atacurile de presă, despre subiectele zilei.

Poate că cititorul însetat de dezvăluiri, de opinii contondente sau de amănunte de culise nu va fi satisfăcut. Însă scopul meu și al acestui blog este ca din tot ce se întâmplă peste zi să rămână acest decupaj al momentului, ceva din atmosfera din spatele evenimentului public. Vreau ca acesta să rămână un loc de întalnire despre politica făcuta altfel, în drum spre România Lucrului Bine Făcut.

Vă aștept! Doamne-ajută!

Ziua 2

La primele ore ale dimineții, în drum spre Craiova, am văzut pe geamul mașinii o curte de școală dintr-un mic orășel , n-am reținut cum se numea. Erau mulți copii acolo, nu știu dacă erau chemați sâmbăta la vreo activitate școlară, și mi-am imaginat zarva aceea colorată pe care o vezi în curtea oricărei școli, dimineața ori în pauze, cu râsete și voie bună, indiferent de vreme, de vremuri. Mi-am adus aminte de foștii mei elevi, de la Agnita, de la Sibiu ori din alte locuri și m-am întrebat pe unde or mai fi, ce-or mai face ei, probabil sunt la casa lor, oameni în toată firea, cu familie . Mi-ar plăcea să-i revăd și să știu că sunt bine, că au clădit ceva în viața lor. În același timp, mi-am zis că poate unii dintre ei nu mai sunt în țară și așa gândul mi-a fugit la sutele de mii de familii care s-au despărțit, care au plecat peste graniță în ultimii 25 de ani pentru că aici n-au mai răbdat sărăcia, hoția și umilința.

Gândindu-mă la ei, la viața lor departe, mi-am zis că, dacă voi fi ales Președintele României, îi voi chema înapoi și mi-aș dori ca ei să răspundă chemării mele. Să le spun: ”Întoarceți-vă ACASĂ, dragii mei! Locul vostru e aici, în țara asta.”

Așa cum v-am scris și aseară, vreau să fiți alături de mine pentru că avem o treabă de făcut. Și doar împreună cu voi pot face, pas cu pas, România aceea la care visăm. Haideți să dăm șansa celor care vin după noi să găsească un LOC în care să creadă, în care să rămână și să construiască. Nu din obligație, ci din CREDINȚĂ.

 

Pe mâine,

Klaus

 

SURSA :www.iohannispresedinte.ro         AUTOR : Ninel Stama

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: