Investiţii din fonduri europene la şcoli, în trei comune

8 noiembrie 2014, ora 23:00, in categoria Evenimente, Financiare, Proiecte

Investiţii din fonduri europene la şcoli, în trei comune

Primarii din comunele Jugureni, Ceraşu şi Gornet au semnat, ieri, contractele de finanţare pentru trei proiecte de modernizare la unităţile de învăţământ. Acestea vor aduce aproape 1,46 milioane de lei, din fonduri europene, în cele trei localităţi.

Localităţile Ceraşu, Jugureni şi Gornet au obţinut finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, pentru trei proiecte de modernizare a unităţilor de învăţământ sau a terenurilor sportive aferente. Contractele au fost semnate ieri, la Palatul Administrativ din Ploieşti, de către cei trei primari. În total, în judeţ ajung aproape 1,46 milioane de lei, din fonduri europene, pentru cele trei lucrări. În cadrul aceleiaşi sesiuni a mai beneficiat de fonduri şi comuna Bucov, care a semnat acum câteva săptămâni contractul de finanţare pentru continuarea lucrărilor la o nouă sală de sport.

Jugureni

În Jugureni urmează să fie realizată o bază sportivă multifuncţională, la şcoala gimnazială din comună, proiectul incluzând un teren de sport, fosă septică şi branşamente pentru utilităţi. Obiectivul are o valoare totală estimată de aproape 680.000 de lei, din care aproape 405.000 vor veni de la UE, iar 62.000 de la bugetul de stat, diferenţa urmând să fie acoperită de administraţia locală. La această unitate de învăţământ sunt înscrişi 52 de elevi. Timpul de implementare a proiectului este de 12 luni.

Ceraşu

Pentru această comună, proiectul care a primit ieri finanţare europeană prevede modernizarea şcolii generale din satul Slon şi creşterea numărului de locuri din unitatea de învăţământ, de la 222 la 250. Obiectivul are o valoare totală de 664.000 de lei, urmând ca suma de 522.000 de lei să vină de la UE iar 80.000 de la bugetul naţional. Proiectul vizează reabilitarea imobilului, dar şi echiparea şcolii.

Gornet

Localitatea Gornet urmează să primească aproape 626.000 de lei de la UE şi alţi 81.000 de lei de la bugetul de stat, în cadrul unui program estimat la valoarea totală de 675.000 de lei, diferenţa urmând să fie acoperită de beneficiar. Proiectul prevede lucrări de reparaţie generală şi modernizare la şcoala din comună. Aici învaţă 210 copii, în ciclul primar şi cel gimnazial.

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: