ÎNGRAŞĂ sau nu fructele? Află tot ce trebuie să ştii despre caloriile fructelor

14 decembrie 2020, ora 10:00, in categoria MIHAELA DOBRESCU, Sanatate

 

Cu toate că sunt bogate în minerale, vitamine, fibre și antioxidanți, fructele, consumate în exces și în combinații nepotrivite, pot contribui la creșterea în greutate a unei persoane.

Fructele proaspete conțin aproximativ 15-20 de calorii per 30 de grame. Spre exemplu, un măr de dimensiuni medii (aproximativ 200 de grame) conține aproximativ 100 de calorii.

Spre deosebire de fructele proaspete, cele uscate au cel mai mare număr de calorii: 180 de grame de stafide conțin aproximativ 500 de calorii, iar pentru cei mai mulți dintre noi, acest aport caloric poate înseamna prea mult.

Creșterea în greutate are loc atunci când consumi mai multe calorii decât arzi. Prin consumul de fructe și legume proaspete este destul de ușor să depășești numărul caloric acceptat (1500de calorii pentru femei, maximum 2000 de calorii pentru bărbați) pe parcursul unei zile. Atunci când consumi multe fructe și legume este necesar să limitezi consumul de alimente bogate în calorii “goale”.

Fructele, indicate la micul dejun

Nutriționiștii recomandă consumul de fructe și legume în culori variate pentru a oferi organismului cât mai multe substanțe nutritive. Este de preferat să le mănânci în starea lor cât mai natural pentru a beneficia de toate principiile active ale substanțelor pe care le conțin.

Fructele se consumă ori înainte de masă (cu cel puțin o oră) sau la cel puțin două ore după ce ai mâncat. Fructele pot fi o alegere bună pentru micul dejun, întrucât dimineața organismul are nevoie de calorii pentru a le transforma în energie, care îți este necesară pe parcursul întregii zile.

Cel mai puțin indicat moment pentru a consuma fructe este seara, întrucât funcțiile metabolismului încetinesc, organismul având tendința de a stoca zaharurile sub formă de depozite de grăsime.

Consumă 3 porții de legume pe zi

În ceea ce privește legumele, specialiștii ne recomandă să le consumăm simple sau în combinație cu proteine de origine animală provenite din carnea de curcan sau de pui.

Legumele mai închise la culoare au cele mai multe vitamine, minerale și fibre, motiv pentru care orice persoană ar trebui să consume cel puțin 3 porții în fiecare zi.

 

SURSA:www.clicksanatate.ro                               AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: