În mod surprinzător, cererea de vacanţe în Grecia a crescut în ultimele două săptămâni. Românii preferă în continuare plajele elene

2 iulie 2015, ora 14:00, in categoria Turism international

 

 

Grecia rămâne în continuare în topul destinaţiilor preferate de români, în ciuda problemelor financiare ale statului ele

Touroperatorii susţin că Grecia va rămâne în topul destinaţiilor de vară preferate de români, inclusiv datorită preţurilor reduse şi diferitelor campanii speciale, care în unele cazuri generează costuri mai reduse pentru o vacanţă în comparaţie cu statul acasă.

Directorul general şi proprietarul agenţiei de turism Mareea, Marius Usturoiu, a declarat că în ultimele două săptămâni turiştii au cerut mai multe informaţii referitoare la condiţiile de călătorie şi că, în mod paradoxal, cererea pentru vacanţe a crescut cu 10% în această perioadă. „Situaţia economică din Grecia nu afectează cererea pentru această destinaţie deosebit de atractivă pentru români şi nu numai. Contractele tuturor touroperatorilor, în general, se întind pe mai mulţi ani şi nu au cum să afecteze sau să pună sub semnul întrebării sejururile turiştilor. În plus, nu trebuie uitat faptul că Grecia este cunoscută pentru ospitalitate şi calitatea deosebită a serviciilor hoteliere şi turistice în ansamblul lor. În consecinţă, cererea turiştilor români, în mod paradoxal, a crescut cu 10% în ultimele două săptămâni, datorită ofertelor speciale ale partenerilor noştrii din Grecia, în special pentru plecările imediate, tip Last Minute“, a afirmat Usturoiu. Spre exemplu, una din plecările imediate din luna iulie, în Creta, 7 nopţi, charter avion, la un hotel de 2 stele porneşte acum de la 148 euro/persoană. „Practic este mai scump să stai acasă decât să pleci în concediu, în poate cea mai frumoasă destinaţie de vacanţă accesibilă turiştilor români“, a spus Usturoiu. Directorul general al agenţiei de turism le recomandă românilor să meargă cu încredere în Grecia, dar să ţină cont de atenţionările Ministerului Afacerilor Externe cu privire la deţinerea unor sume de bani în numerar.
În topul opţiunilor pentru români se află, în acest moment litoralul românesc, Grecia, Bulgaria, Turcia şi Spania, potrivit directorului. Turiştii au început însă să sune la agenţii pentru a cere lămuriri. „În principal se verifică datele furnizate de mass-media si autorităţi referitoare la necesitatea de a se deţine sume cash. De asemenea, unii turişti români au cerut lămuriri cu privire la distanţa staţiunilor turistice de pe continent faţă de principalele oraşe (Atena, Thessalonik, etc) în eventualitatea unor manifestaţii sau posibile tulburenţe. Însă, atât staţiunile turistice de pe continent cât şi insulele nu intră în această categorie. Mai trebuie amintit şi faptul că aproximativ 35% dintre turiştii care aleg Grecia ca destinaţie de vacanţă anul acesta sunt clienţi repetitori care aleg să meargă pentru a două sau chiar a 3-a oară în acelaşi loc“, a mai afirmat directorul general al touroperatorului. Grecia a intrat, tehnic, în incapacitate de plată, în contextul în care nu a putut plăti ieri tranşa de 1,6 miliarde de euro către Fondul Monetar Internaţional.

SURSA: adevarul.ro                           AUTOR: Mihaela Dobrescu
 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: