Halep e stăpână pe locul 10! Românca nu poate fi întrecută de nimeni, indiferent de ce se întâmplă la Paris

28 ianuarie 2014, ora 19:52, in categoria Cultural-Sportive, Stiri

Românca este cap de serie numărul 5 la Paris, în această săptămână, şi indiferent de rezultat rămâne pe locul 10 şi pe 3 februarie, când va fi dat publicităţii următorul clasament WTA


Simona Halep a intrat oficial de azi în Top 10 mondial, astfel că un prim obiectiv pentru 2014 a fost deja îndeplinit. Jucătoarea din Constanţa a făcut “saltul” la primul rezultat notabil, sfert de finală la turneul de Grand Slam de la Australian Open. Greul însă abia acum începe, adică Simona să se menţină între cele mai bune 10 jucătoare în WTA. Motto-ul “este foarte greu să ajungi sus, dar şi mai greu să te menţii” se potriveşte şi în cazul celei mai bune jucătoare din România.

Ce urmează pentru Simona Halep după ce a urcat în Top 10? Un turneu de 470 de puncte la Paris, în cadrul căruia a fost desemnată favorită numărul 5. Competiţia pare destul de tare în condiţiile în care la start sunt prezente patru jucătoare mai bine clasate, Maria Şarapova, Petra Kvitova, Sara Errani şi Angelique Kerber.

 

Pe aceeaşi parte de tablou cu Kvitova şi Errani la Paris

Pentru prima săptămână în Top 10, românca nu are presiunea punctelor. Indiferent de parcurs, că va câştiga turneul, că va fi eliminată în primul tur, Halep îşi va menţine poziţia şi la începutul săptămânii viitoare. Simona a participat şi în 2013 la turneul din capitala Franţei, însă a fost eliminată încă din primul tur, astfel că nu are nimic de apărat. Totodată, reprezentanta ţării noastre încă nu poate urca mai sus, având în vedere diferenţa de puncte ce o separă faţă de Angelique Kerber – 270 de puncte, cea care se află în faţa ei în ierarhia WTA. Cea mai optimistă variantă după Paris este ca Simona să ajungă la o diferenţă de 25 de puncte în spatele germancei, adică să câştige turneul, iar Kerber să părăsească devreme turneul.

Halep va intra mâine în competiţie cu un meci împotriva unui reprezentante a gazdelor, Kristina Mladenovic, care a primit un wild-card. Românca se află pe aceeaşi parte de tablou cu Petra Kvitova, jucătoare pe care a învins-o anul trecut în finala de la New Haven, şi Sara Errani.

 

Sursa:
prosport.ro

Autor: Ninel Stama

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: