Grădina zoologică din Braşov va fi redeschisă pentru public, după ce a fost modernizată

8 octombrie 2014, ora 00:33, in categoria Sociale

Grădina zoologică din Braşov a fost redeschisă publicului, luni, după doi ani, timp în care au fost făcute lucrări de modernizare şi extindere, valoare totală a proiectului fiind de peste 31 de milioane de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Grădina zoologică din cartierul braşovean Noua a fost închisă în iunie 2012, pentru realizarea de lucrări de reamenajare şi extindere în valoare totală de peste 31 de milioane de lei, din care 22 de milioane de lei finanţare de la Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, iar restul, 8,8 milioane de lei, de la bugetul local.

Lucrările de extindere şi modernizare au fost făcute în cadrul Programului “Implementarea şi realizarea proiectelor de investiţii în vederea atingerii standardelor necesare autorizării grădinilor zoologice”.

“Mă bucur că în sfârşit am reuşit să finalizăm acest proiect început în urmă cu patru ani şi care nu a fost deloc uşor. Redeschidem astăzi (n.r. – luni) Grădina Zoologică Braşov, dar vor urma şi alte etape în modernizarea acestui obiectiv. Am finalizat proiectul derulat împreună cu Ministerul Mediului, însă mai trebuie să dotăm planetariul cu aparatură, mai sunt lucruri de făcut în următoarea perioadă în interiorul clădirii pentru păsări exotice şi reptile, trebuie să aducem mai multe animale, şi toate acestea se vor derula în viitor. Este un proiect important atât pentru noi, cât şi pentru braşoveni şi turişti, pentru că vorbim în primul rând de o schimbare de concept, de la o simplă grădină zoologică unde poţi vedea nişte animale, la un spaţiu de agrement şi instruire“, a declarat primarul Braşovului, George Scripcaru.

El a mai spus că aceasta este “cea mai modernă grădină zoologică din România şi va deveni şi cea mai vizitată grădină zoologică din România”.

“Ne-am propus să atragem foarte mulţi copii, iar cu dotările pe care le avem şi pe care le vom mai avea, ei pot să petreacă aici chiar şi o zi întreagă, împreună cu părinţii sau cu colegii de clasă şi profesorii”, a precizat Scripcaru.

Săptămâna aceasta, copiii au acces gratuit la grădina zoologică.

Lucrările de reamenajare au început în 4 noiembrie 2010, Grădina Zoologică din Braşov fiind extinsă de la o suprafaţă de patru hectare la zece hectare.

De asemenea, au fost amenajate o bucătărie furajeră (construcţie ce are ca scop prelucrarea centralizată a hranei necesare fiecărei specii din grădina zoologică), un planetariu, un spital veterinar, birouri, o cofetărie şi un spaţiu de joacă supravegheat.

Totodată, au fost construite o “casă cu ocol” – o gospodărie cu curţi interioare cu animale şi păsări domestice (găini, raţe, curci, gâşte, prepeliţe, bibilici, iepuri, nutrii, oi şi porci) – şi un adăpost ţarc pentru lei şi tigri.

De altfel, toate spaţiile pentru animale au fost modernizate şi reamenajate.

Grădina zoologică poate fi vizitată din octombrie până în februarie, zilnic, între orele 9.00 şi 18.00, iar în perioada martie-septembrie, între orele 9.00 şi 20.00. Preţul unui bilet de intrare pentru adulţi este 10 lei, iar pentru copii, elevi şi studenţi – 5 lei.

Sursa: mediafax

Redactor: Maria Dumitrache

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: