Ghimbirul arde iute kilogramele

11 octombrie 2020, ora 11:00, in categoria Maria Dumitrache, Sanatate

Ghimbirul este cunoscut ca fiind un vasodilatator puternic, imunostimulant, antioxidant şi stimulant al sistemului digestiv prin creşterea secreţiei de mucus protector al mucoasei gastrice, împiedicând declanşarea ulcerului gastric ori duodenal. Are chiar şi proprietăţi antivirale şi antifungice.

Ceaiul preparat din ghimbir este remediul perfect împotriva răcelii, dar ajută şi pentru o mai bună circulaţie a sângelui.

Este cel mai bun remediu natural pentru greaţă, în toate formele sub care se găseşte: ulei esenţial, capsule, macerat în alcool, marinat în miere, murat în saramura sau oţet, după metodele orientale şi în special japoneze, fiert în supe ori preparat ca ceai, în infuzie.

Ghimbirul este unul dintre cei mai redutabili duşmani ai cancerului, considerat chiar a avea un efect antitumoral în leucemii.

Pe de altă parte, inhiba înmulţirea arhicunoscutului helicobacter pillori, bacteria asociată cu instalarea ulcerului sau chiar a cancerului de stomac şi colon.

Extrasele de ghimbir stimulează imunitatea prin creşterea activităţii timusului şi splinei, precum şi producţia de fagocite. Şi în cancerul de sân este indicat consumul de ghimbir, care se pare că ar inhiba invazia, motilitatea şi aglutinarea celulelor canceroase.

Sursa:
csid.ro

Autor: Maria Dumitrache

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: