Gem de caise

29 iulie 2014, ora 19:00, in categoria Sfaturi utile

Ingrediente:

10kg de caise bine coapte

4kg de zahar

Caisele se spala bine, se desfac de samburi si se aseaza intr-un vas mai mare.

Se pune zaharul peste ele si se lasa la rece 4 ore. Apoi le punem la fiert (caisele si zaharul) la foc mic. Cand incepe sa se faca spuma deasupra, mai lasam 30 de minute (tot la foc mic) si gata gemul.

Intre timp incingem cuptorul sa zicem la 160 de grade C. Asezam borcanele spalate si uscate in tava mare de la cuptor, le umplem cu gem, le inchidem si le bagam in cuptorul inclzit. Le lasam pana se racesc si apoi le punem in camara.

Puteti adapta reteta in functie de kg de caise. In reteta originala la 5 kg de caise se pun 2kg de zahar.

Autor: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: