Fuego îşi SERBEAZĂ azi ziua de NAŞTERE! La 38 de ani, artistul mărturiseşte cu MODESTIE: “Sunt ce sunt datorită FANILOR MEI”

23 august 2014, ora 13:00, in categoria Aniversari

Unul dintre cei mai populari artişti români îşi celebrează astăzi ziua de naştere. Deşi nu este în trendul actual, nu stârneşte discuţii bazate pe scandal şi nici nu epatează prin altceva decât prin muncă, Paul Ciprian Surugiu, sub numele de scenă FUEGO, a ajuns să fie iubit şi aplaudat, după 21 de ani de activitate, reuşind performanţa de a umple săli întregi de spectacole, în cele două turnee naţionale anuale.

 

Fuego reuşeşte, cântând cu toată dăruirea să, să-şi apropie publicul într-un fel spectaculos. Muzică să romantică, nenumăratele proiecte în care este implicat, carismă şi sinceritatea pusă în fiecare apariţie, l-au condus către succes, iar cei ce îl apreciază vibrează împreună cu el.

Deşi a fost comentat şi contestat de-alungul timpului, Fuego nu a făcut rabat de la drumul sau. Şi-a văzut conştiincios de treaba, a cântat ce i-a plăcut, a abordat mai multe genuri muzicale, de la pop, latino la muzică populară, până la memorabile colinde şi muzică uşoară. A refuzat să facă compromisuri pentru a fi în centrul atenţiei şi asta a atras de partea să, dragostea românilor pe care îi face să se simtă români prin muzica sa.

Deşi are în repertoriu aproape 600 de cântece şi 28 de albume de studio lansate, a devenit un brand al Crăciunului prin piesă ” Împodobeşte, mama, bradul “, care, alături de alte şlagăre de neuitat, i-au adus 2 discuri de platină şi cinci de aur pentru vânzări. Desigur, premiile şi aprecierile nu s-au lăsat aşteptate, adunând numeroase distincţii, dar cea mai importantă este cea de ” ARTIST AL POPORULUI REPUBLICII MOLDOVA “, oferită de preşedintele Nicolae Timofti, prin decret prezidenţial, în 2012, chiar de ziua sa.

În Republica Moldova este, potrivit presei şi spectatorilor, cel mai apreciat artist român. Are două spectacole anuale la cea mai importantă sala, iar popularitatea să în teritoriu se datorează şi preţioasei colaborări cu marele poet Grigore Vieru, care i-a scris numeroase versuri şi alături de care a trecut la o altă etapă.

Drept omagiu, anul trecut, artistul a devenit, surprinzător pentru multă lume, actor, realizând la Teatrul „ Alexandru Davila ” din Piteşti, acolo unde este angajat, o piesă memorabilă, o lecţie de patriotism, un motiv pentru a ne apropia de valorile esenţiale ale românilor – TESTAMENT. Această i-a adus, după turneu naţional din luna mai, în 15 oraşe ale ţării, titlul de „ CEL MAI BUN SPECTACOL DE TEATRU AL ANULUI 2014 “.

Începutul acestui an a fost unul prolific pentru artistul care nu epatează prin altceva decât prin bunul simţ artistic, prin colegialitate şi spirit de fair play, el lansând două albume – unul închinat lui Dan Spătaru, în care interpretează cele mai frumoase cântece ale acestuia, mergând cu ele şi în turneul sau de primăvară – „ SERENADĂ PENTRU DAN SPĂTARU ” şi materialul de colecţie cu maestrul Jolt Kerestely, care l-a plasat în altă zona artistică, având piese ample, de linie, cu versuri sensibile – „STEAUA MEA”, ambele editate de CASĂ DE DISCURI EUROMUSIC CLUJ NAPOCA.

Totuşi, este Fuego un om împlinit ? Iată ce ne-a mărturisit acesta, în exclusivitate, precizând totodată, ce aşteptări are în continuare de la el şi de la publicul sau, cum sărbătoreşte ziua de naştere, ce înseamnă succesul şi publicul pentru el şi ce şi-ar dori cel mai mult în prag de 38 de ani: “După cum am mai zis, nu sunt un mare fan al acestei manifestări numite zi de naştere. Mă bucur doar să-i văd aproape pe cei dragi mie, să am parte de linişte şi să pot crea, evolua în continuare, dăruind oamenilor ce cred în mine şi în muzica mea, ceea ce îşi doresc – sinceritate. Asta mă face pe mine împlinit.

Căci succesul vine la pachet cu mai multe avantaje şi dezavantaje. Oamenii te recunosc, vor să facă poze cu tine, vor să-ţi vorbească, cum în acelaşi timp, sunt şi unii care râd sau contesta munca ta. Deopotrivă, fiecare are dreptul să facă orice, numai că eu, nu funcţionez după principiul caracteristic unei persoane aflate în faţă camerelor. Sunt un om simplu, banal, care cânta şi care se încarcă cu energie de la spectatorii săi. Mi-am dorit să am succes. Dar nu cu orice preţ. Tocmai asta, cu riscul de a fi blamat, am cântat doar ce mi-a plăcut şi ce am ştiut că place şi celor ce cred în mine. Şi am câştigat cu asta, cel puţin împăcarea mea.

Ce mi-aş putea dori de ziua mea? Nimic mai mult decât inspiraţie. Pentru a putea dărui muzică, pentru a călători, pentru a mă dezvoltă, pentru a depăşi momentele grele, pentru arată că decentă va fi întotdeuna câştigătoare în faţa imposturii. Deşi îmi lipsesc persoane dragi de ziua mea, cum ar fi tatăl meu, o voi sărbători cu gândul la toţi cei ce mi-au transmis mesaje încă de luna trecută, admiratorii mei, cărora le mulţumesc pentru tot. Sunt ce sunt datorită lor”, a măerturisit Fuego.

Astázi, Echipa Jurnalul de Drajna íţi urează un călduros «La mulţi ani!!!», multă sănătate, fericire şi tot ce îţi doreşti să se împlinească!!

Sursa: libertatea

Redactor: Ninel Stama

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: