Fuego îşi aniversează ziua de naştere pe 23 august! „De ziua mea sărbătoresc prin muncă”

22 august 2014, ora 15:53, in categoria Aniversari, Evenimente

Pe vremuri, de 23 august, întreaga Românie era îmbrăcată în straie de sărbătoare. Atunci, un mic copil, cu vise mărețe, de a cânta pe marile scene ale țării, își imagina că toate paradele sunt pentru el și că toți oamenii strigă și urează mulți ani, în cinstea sa.
Când și-a dat seama că nu el era personajul principal, și-a pus în plan să muncească, să străbată pași importanți, să evolueze frumos, ca într-o zi, o mulțime de oameni să-i spună, împreună, cu apreciere pentru activitatea sa – LA MULȚI ANI .

Asta se întâmplă acum. Fuego, căci despre el este vorba, împlinește 38 de ani de viață și 21 de cântec, căci atâția au trecut de când a debutat pe scena Festivalului de la Mamaia. Toată lumea îi urează mulți ani fericiți, plini de realizări, conturați de aceeași omenie caracteristică, căci el este recunoscut pentru sinceritatea sa, pentru felul în care vorbește și își tratează publicul.
Un public care nu l-a dezamăgit și care, an de an, îl face să marcheze o nouă performanță, importantă pentru un artist adevărat – aceea de a umple săli întregi, singur pe afiș, cu bilete vândute. Iar Paul Surugiu, de două ori pe an, organizează cu succes, două turnee anuale, în cele mai importante orașe ale țării.

Fuego este artistul care, dincolo de faptul că trăiește, că pune tot sufletul în momentul în care cântă, transmite onestitate, câștigând prin asta, în timp, credibilitate. Și toate acestea Îl transformă într-unul din cei mai populari soliști ai țării. Indiferent că oamenii ii plac sau nu muzica, toți, la unison, știu de existența sa, de cântecele sale și de faptul că, orice ar cânta, este un interpret decent, care nu epatează prin altceva decât prin realizările sale.
Şi are numeroase lucruri notabile la activ, mai mult sau mai puțin mediatizate. Joacă teatru, fiind la bază actor, într-o piesă gândită chiar de el, un omagiu adus limbii române și poeziei adevărate. Prezintă, în fiecare sâmbătă, o emisiune care se bucură de audiență ridicată în rândul românilor de pretutindeni, fiind urmărit de diaspora.

Mai nou, are în plan un proiect excepțional, cu orchestră simfonică și cor academic, în care va interpreta capodopere ale muzicii contemporane, precum și piese îndrăgite ale repertoriului său. Repertoriu ce adună aproape 600 de cântece și 28 de albume de studio.
Recent, a mai adăugat colecției un album eveniment, într-o colaborare unică cu unul dintre cei care l-au lansat, împreună cu George Grigoriu și Marius Țeicu. Este vorba despre maestrul Jolt Kerestely, care a compus un album de autor împreună cu Paul Surugiu – „ STEAUA MEA “, cu piese spectaculoase din punct de vedere componistic, care îl plasează pe Fuego în zona în care se poate spune că este o voce incontestabilă, caldă, puternică.

Deși mulți contestă ori ironizează activitatea sa, el își vede de drum, atrăgându-le tuturor atenția prin bunul simț caracteristic și prin munca sa. În exclusivitate, artistul ne-a povestit cum își petrece anul acesta ziua de naștere, cum percepe România, ce vacanță minunată a petrecut și mai ales, de ce crede că îl iubesc oamenii.

“De mult am renunțat la bucuria zilelor de naștere. Nu sunt oricum un împătimit, dar anul acesta se potrivește să sărbătoresc prin muncă. Nu împodobesc bradul în plină vară, în schimb împodobesc, cu cântec, sărbătorile celor ce îmi sunt admiratori. Am, pe 23 august, mai multe spectacole. Cel mai probabil voi închina o cupă de șampanie, acolo unde mă simt de fapt, cel mai bine. În mijlocul celor ce iubesc ceea ce fac!

Oameni care, din punctul meu de vedere, se regăsesc în cântecele mele. Important, în esență, nu este nici vocea, nici amplitudinea intensității, nici versurile ori piesa, ci felul în care transmit. A cânta cu sufletul este mult mai onest și mai curat decât a cânta tehnic corect, din manuale, uitând să pui un strop de emoție. Așa am reușit eu să cuceresc oamenii. M-am pus pe mine în cântec și am trăit fiecare notă și cuvânt, știind că cel din fața mea, fie că plătește sau nu bilet, vrea o emoție, de orice fel. Iar eu am luptat să i-o creez!

Și asta pentru un public dificil, pretențios, care sancționează impostorii deseori, sau ridică la rang de valori personaje obscure, într-o Românie mult prea frumoasă și poate mai nobilă decât noi. Referitor la România și ziua mea de naștere, am primit recent, cadou de la prieteni, la inițiativa lor, o escapadă în locuri nevizitate de mine din România. Deși am străbătut țara, prin natura meseriei mele, în lung și-n lat, există zone pe care nu le-am văzut. Și vă mărturisesc, fiecare colț ascunde un fragment de istorie.

De la Ipoteștii lui Eminescu la mănăstirile din Bucovina, Cheile Bicazului, Peșterile din Parâng, rezervația din Retezat până la Apusenii fermecători și cetatea Alba Iulia, toate fac din România mea, cea pe care unii o detestăm în anumite situații, un loc în care să te poți simți acasă, din care faci parte și care , de vrei, nu vrei, este parte a identității tale“, a mărturisit Fuego.

În această seară, îl puteți urmări, într-o ediție specială, surpriză, realizată de colegii săi, începând cu ora 20.00, pe Favorit TV. De asemenea, astăzi, își sărbătoresc ziua alți doi artiști valoroși – Andra si Ovi Cernăuțeanu. Fuego a ținut să le transmită și acestora, prin intermediul nostru, mulți ani de cântec, mărturisind că îi apreciază pe amândoi pentru talent, dăruire și perseverență.

Sursa:
click.ro

Autor: Ninel Stama

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: