Fructul care îți curăță arterele

30 ianuarie 2021, ora 11:20, in categoria MIHAELA DOBRESCU, Sanatate

 

Rodia nu este doar un fruct delicios, ci are și nenumărate beneficii pentru sănătatea ta. Vezi care sunt și cum este indicat să îl consumi.

Potrivit unui studiu recent, extractul de rodie poate preveni și trata principala boală cardiacă ce duce la deces, ateroscleroza, caracterizată prin îngroșarea progresivă a arterelor coronare, din cauza acumulării de grăsime. Cercetătorii au stabilit că rodia nu numai că îmbunătățește circulația sângelui, dar reduce inflamația și scade tensiunea arterială. În plus, scade excesul de trigliceride, care apare din cauza unei alimentații bogate în mâncare procesată.
Alte beneficii ale rodiei

Rodia reduce grăsimea din organism, potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Edinburgh. În plus, datorită nivelului ridicat de antioxidanți, previne apariția bolilor cardiace și reduce colesterolul. Rodia scade, de asemenea, depunerile de placă pe artere, prevenind formarea de cheaguri.

Alte studii au demonstrat că rodia este eficientă și împotriva cancerului la prostată, la sân, diabetului și limfomului. Vitamina C conținută de acest fruct luptă împotriva oricărui tip de infecție, iar compușii anti-bacterieni ajută la menținerea dinților sănătoși și la prevenirea plăcii bacteriene.

Sucul de rodie este la fel de eficient! Ajută la regenerarea ficatului, chiar și după ce acesta a fost afectat.

Când vrei să cumperi rodii, alege-le pe cele mai tari și care au o culoare bogată, fără pete.

 

SURSA:www.unica.ro                         AUTOR:Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: