Fructele de vară îţi întăresc sistemul imunitar. Iată cum trebuie să le consumi

14 iulie 2015, ora 08:00, in categoria Sanatate, Sfaturi utile

 

Vara este anotimpul perfect pentru a ne pune la punct sănătatea prin alimentaţie. Iată câteva fructe de vară pentru un sistem imunitar puternic:

Zmeura

Nutriţioniştii susţin, pe baza unor studii, că zmeura este o sursă extrordinară de vitamine, minerale şi antioxidanţi. Aceste fructe trebuie puse pe lista de fructe de vară pentru un sistem imunitar puternic datorită faptului că are un conţinut important de vitamina B şi acid folic, consumul de zmeură te poate ajuta atunci când ai probleme emoţionale, stări de supărare sau o depresie uşoară.

Pepenele roşu

Pentru că are un conţinut important de potasiu, pepenele roşu poate ţine departe formarea pietrelor la rinichi şi creşterea acestor. Mai exact, consumul de pepene roşu reduce concentraţia de acid uric din sânge şi are proprietăţi diuretice.

Pepenele roşu trebuie pus pe lista de fructe de vară pentru un sistem imunitar puternic pentru că are un conţinut foarte scăzut de grăsimi şi colesterol şi un nivel crescut de antioxidanţi, ceea ce poate ajuta organismul în lupta contra radicalilor liberi, protejează vasele de sânge şi împiedică îngroşarea pereţilor arteriali. Datorită conţinutului de vitamine, săruri şi aminoacizi, consumul de pepene roşu poate combate anxietatea, stresul sau atacul de panică, scrie Adevărul.

Piersici

Pentru că au un conţinut ridicat de fibre şi potasiu, pot fi de mare ajutor într-o cură de detofixiere. De asemenea, potasiu vă ajută să menţineţi sănătatea rinichilor, presiunea arterială normală şi ajută în reglarea cantităţii de lichid intracelular. Beneficiile consumului de piersici sunt şi în ceea ce priveşte combaterea anemiei, constipaţiei sau a hipertensiunii arteriale. De asemenea, nutriţioniştii mai spun că piersicile sunt de ajutor şi în cazul gastritei, a inflamaţiilor rinichilor, brinşite sau astm. Există studii care arată că piersicile aduc un aport important şi de vitamina A, care ajută organismul să ţină departe formarea celulelor maligne în organe şi glande cu ţesut epitelial.

Afinele

Afinele ajută organismul să lupte cu infecţiile Caisele. Caisele sunt bogate în potasiu, fosfor, calciu, fier, zinc, vitamina A şi C sau B6. De asmenea, conţin fibre care ajută tranzitul intestinal, previn tulburările digestive, constipaţia sau apariţia ulcerului. Beneficiile consumului de caise sunt şi în ceea ce priveşte sănătatea sângelui. De exemplu, betacarotenul pe care îl conţin caisele scade nivelul de colesterol din sânge şi protejează inima. De asemenea, aceste fructe trebuie puse pe lista de fructe de vară pentru un sistem imunitar puternic şi datorită faptului că vitamina A din caise menţine vederea sănătoasă şi ajută organismul să lupte împotriva acţiunii radicalilor liberi. Afine. Afininele sunt foarte bogate în vitamina C, fibre sau vitaminele K şi E. D

Coacăze

Conţinutul ridicat de vitamina C pe care îl au coacăzele aduce beneficii în funcţionalitatea sistemului imunitar şi producerea de colagen. Aceste fructe trebuie puse pe lista de fructe de vară pentru un sistem imunitar puternic şi pentru că vă ajută să vă menţineţi o piele sănătoasă şi să vă vindecaţi repede eventuale leziuni. Mai mult, se ştie că vitamina C este un antioxidant puternic, anihilează radicalii liberi şi ţine departe cancerul.

SURSA:realitatea.net                                  AUTOR: Mihaela Dobrescu
 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: