Femeile care se îmbracă în roşu sunt considerate infidele şi foarte interesate de sex. Concluzia unui studiu

3 martie 2018, ora 17:18, in categoria Diverse, Maria Dumitrache

Culoarea roşie are o semnificaţie diferită în mai multe culturi. În China simbolizează norocul, iar în Statele Unite pasiunea şi sexualitatea.

Cercetătorii de la Universităţile Rochester, Trnava şi Academia Slovacă de Şiinţe au realizat un studiu amplu, pentru a afla cum sunt percepute femeile care se îmbracă în haine roşii.

Cultura populară asociază această culoare cu senzualitatea şi cu deschiderea femeilor către experienţele sexuale. Lenjeriile intime roşii sunt la mare căutare, iar un ruj de culoare roşu intens este considerat provocator.

Studii anterioare au arătat că bărbaţii consideră că femeile care poartă roşu sunt mai receptive din punct de vedere sexual, dar până acum nimeni nu a studiat opinia femeilor despre alte femei care poartă această culoare.

Studiul, care a fost publicat în Personality and Social Psychology Bulletin, a căutat răspunsul la trei ipoteze: dacă femeile vor considera că femeile care poartă roşu sunt mai receptive sexual, dacă sunt considerate infidele şi dacă femeile care au o relaţie stabilă tind să-şi păzească partenerul de femeile care poartă roşu.

Astfel, cercetătorii au realizat trei experimente. La primul experiment au participat 196 de femei cu vârsta între 18 şi 35 de ani, care au fost rugate să vadă online o fotografie cu o persoană timp de 5 secunde şi apoi să spună ce impresie au despre acea persoană.

Ele au văzut poze cu o femeie care purta rochie roşie şi cu o femeie care purta rochie albă. Rezultatul a demonstrat că femeia care purta roşu era considerată ca fiind foarte interesată de sex.

La al doilea experiment, menit să vadă dacă femeile care poartă roşu sunt considerate infidele, au participat 327 de femei.

Cele mai multe dintre voluntare au considerat femeia în roşu promiscuă şi au bănuit că de obicei este indifelă partenerilor.

În cadrul celui de al treilea experiment, 143 de femei din Europa de Est au fost rugate să vadă fotografia printată a unei femei care purta o bluză verde în loc de albă şi alta care purta o bluză roşie.

Femeile care aveau o relaţie stabilă au declarat că ar ezita s-o prezinte partenerului pe femeia care purta roşu, având deci tendinţa de a-l ţine la distanţă de această „tentaţie”.

Prin urmare, cele trei experimente au arătat că şi femeile cred că o rochie roşie sugerează receptivitate sexuală şi infidelitate, la fel cum consideră şi bărbaţii.

Sursa:
descopera.ro

Autor: Maria Dumitrache

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: