Elvetia – Episodul 1: Cele mai interesante locuri din Elvetia pentru turisti speciali

2 februarie 2015, ora 16:45, in categoria Elvetia, Turism international

Cele mai interesante locuri din Elvetia pentru turisti speciali

Autor : Ninel Stama *****In aceste zile,  aprecierea monedei elvetiene a bulversat piata financiara, in special pe segmentul creditelor persoanelor fizice, credite contractate  in franci elvetieni.Sunt convins ca Guvernul , Parlamentul si bancile din Romania, vor gasi solutii pentru concetatenii nostri afectati de evolutia cursului de schimb CHF/RON.Nu trebuie sa picam  nici in extrema cealalta si sa vedem acum “cu alti ochi ” Elvetia , ca pe o tara a ” raului”.Dimpotriva, Elvetia a fost, este si va ramane un model de dezvoltare economica si sociala, pentru toate statele lumii.Consider ca este cel mai potrivit moment  sa  vin in intampinarea cititorilor nostrii, prin intermediul mai multor articole, cu  informatii  si imagini despre aceasta minunata tara.

Elvetia este o tara pentru turistii care isi doresc sa vada cat mai multe locuri interesante, la cele mai inalte standarde. Insa, exista o multime de locuri pe care nici turistii obisnuiti, dar nici cei cu pretentii nu si le includ in agenda lor de vizitare, dar pe care ar trebui sa le ia in considerare daca vor sa vada adevaratele frumuseti ale acestei tari. Daca vrei sa vezi cele mai interesante locuri din Elvetia, in care putini ajung, iata lista lor:

Chateau de Chillon

Chateau de Chillon

Construit in sec. al XI-lea, pe malul Lacului GenevaChateau de Chillon este unul dintre cele mai bine conservate castele medievale ale Europei. Un tur al castelului iti va oferi o imagine superba asupra timpurilor medievale si asupra vietii la castel. Mai mult decat atat, fiind localizat intr-un spatiu ideal, castelul iti va oferi panorame de execeptie asupra gradinilor, asupra lacului si asupra muntilor.

Cascadele Rinului

Cascadele Rinului

La granita cu Germania, turistii au ocazia sa vada un spectacol uimitor al naturii creat de Raul Rin. Aici, acesta formeaza o cascada superbauna dintre cele mai mari din Europa. Un volum mare de apa se scurge pe cascada, formand un tablou vizual si auditiv impresionant pentru orice turist. Plimbari cu barca sunt disponibile pana la stanca din mijlocul raului, care de asemenea poate fi escaladata de doritori.

Matterhorn

Matterhorn

Matterhorn este cel mai faimos varf al Alpilor elvetieni si unul pe care multi turisti aleg sa-l viziteze. Una dintre cele mai exclusiviste, dar si mai frumoase, metode prin care se poate admira acest loc este cu ajutorul unei plimbari cu elicopterul. Este de asemenea unul dintre cei mai fotografiati munti din lume si o statiune de ski de lux.

Muzeul de Transporturi Elvetian

Muzeul de Transporturi Elvetian

Muzeul de Transporturi Elvetian se afla in orasul Lucerne si este un loc pe care trebuie sa-l vizitezi. Colectia este compusa din avioane, automobile, locomotive si ambarcatiuni, de toate dimensiunile si din diverse timpuri. In plus, muzeul gazduieste si un planetariu, astfel incat excursia ta aici sa fie completa si in care sa poti sa descoperi cat mai multe lucruri noi.

Lacul Lugano

Lacul_Lugano

Daca alegi sa vizitezi Elvetia in timpul sezoanelor mai calde sau preferi pur si simplu un loc mai calduros,Lacul Lugano este zona ideala pentru tine. Aici, climatul este foarte apropiat de cel mediteranean, iar peisajul este foarte colorat si plin de flori parfumate. Astfel, te vei putea bucura de o altfel de vacanta elvetiana.

Muzeul de Istorie Bern

Muzeul de Istorie Bern

Muzeul de Istorie Bern este perfect pentru cei pasionati de istorie. Localizat intr-o cladire interesanta, tip castel, muzeul impresioneaza inca de dinainte de a patrunde in interiorul lui. Expozitiile din interior asigura accesul la artefacte din mai multe perioade istorice, incepand cu Epoca de Piatra si pana in epocile mai moderne.

Acestea sunt 6 dintre cele mai interesante locuri din Elvetia, dar pe care nu multi opteaza sa le vada. Fie ca se adreseaza unui buget mai exclusivist sau unor gusturi mai inalte, locatiile merita sa fie incluse in lista obiectivelor tale de vacanta, mai ales daca te afli in apropierea lor prin orasul ales pentru cazare de exemplu sau in timpul unei drumetii.

SURSA  :  www.turistcenter.ro

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: