Elevii premianţi dintr-un oraş românesc, recompensaţi de Primărie

24 iunie 2014, ora 06:04, in categoria Educatie

Aproape 1800 de elevi din Braşov, care au obţinut rezultate bune în anul şcolar care tocmai s-a încheiat, au primit din partea Primăriei oraşului diplome de excelenţă şi premii în bani cuprinse între 100 şi 300 de lei. Peste 400 dintre tineri, elevi în ani terminali, au fost premiaţi în cadrul unei ceremonii care a avut loc duminică în oraşul de la poalele Tâmpei.

Evenimentul vine ca urmare a unei decizii luate anul acesta de aleşii locali din Braşov – aceea de a recompensa toţi elevii premianţi din clasele V – XII, pentru a îi încuraja să fie preocupaţi de propria educaţie. În anul şcolar 2013-2014, în Braşov au fost 1.791 de elevi care au urcat pe podium. Cu toţii şi-au primit diplomele şi premiile în bani din partea Primăriei, o parte dintre ei (419), respectiv elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a, fiind invitaţi la o gală festivă organizată în colaborare cu Inspectoratul Şcolar, Universitatea Transilvania şi Consiliul Judeţean al Elevilor, relatează bzb.ro.

Edilul George Scripcaru a declarat , în cadrul festivităţii, că îşi doreşte ca remunerarea elevilor premianţi să devină o tradiţie, iar proiectul să fie extins, în aşa fel încât şi dascălii cu merite deosebite, care îi pregătesc pe elevii eminenţi, să fie recompensaţi începând cu anul şcolar viitor.

Premiile pentru elevii de clasele a VIII-a şi a XII-a au fost ridicate de şefii de promoţie de la fiecare unitate şcolară, însă la eveniment au participat majoritatea premianţilor, alături de prieteni şi rude.
Potrivit sursei citate, în perioada următoare, vor fi recompensaţi şi elevii de la liceele tehnologice braşovene, care vor încheia luna viitoare anul şcolar. Suma necesară estimată pentru acodarea tuturor premiilor este de 500.000 – 600.000 de lei.

Sursa:
yahoo news

Autor: Maria Dumitrache

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: