Efectele benefice ale florilor din casa

23 martie 2018, ora 15:00, in categoria Diverse, MIHAELA DOBRESCU, Sfaturi utile

 

 

Florile iti sunt adevarati aliati impotriva stresului si anxietatii! Iti vindeca sufletul si iti ofera optimism si voiosie! Iata cateva dintre efectele benefice ale plantelor de casa.

Plantele de apartament cu frunze rotunde sunt in general benefice organismului uman! Evita plantele cu frunze ascutite, ca niste sabii, in casa.

Cactusii, afara din birou!

Cactusii sunt adevarate instrumente Feng Shui de indepartare a energiei negative atunci cand sunt pusi in afara usii principale a biroului tau. Cactusii pot devia eficient efectele nocive ale unei usi principale care da inspre scari sau lifturi. Pentru a te bucura de acest efect benefic, plantele ar trebui sa fie destul de mari

Insa, nu tine cactusi sau alte flori ale caror frunze seamana cu niste ace in interiorul biroului, nici chiar pe pervaz pentru rolul lor decorativ. Desi florile cactusilor sunt deosebit de frumoase, aceste plante emit aschii micute de suflu ucigator care iti afecteaza starea de sanatate fara sa-ti dai seama.

Bambusul – clopotelul verde

Bambusul este considerat un simbol al longevitatii si armoniei. Efectul tulpinilor de bambus este asemanator celui de utilizare a clopoteilor si a fluierelor de vant: clarifica si purifica mediul, imprastie acumularile de energie chi din zonele in care sunt amplasati si restabilesc armonia energetica in incapere. Sunetul clopoteilor reduce surplusul yang din incapere pentru a intra in armonie cu energia yin. Yin si yang sunt doua concepte religioase care reprezintă forţele primordiale şi complementare ce compun universul şi toate componentele acestuia.

Dar, pentru ca bambusului ii lipseste sunetul subtirel al clopoteilor, leaga acestei plante o panglica rosie! Aceasta activeaza simbolic proprietatile tulpinii de bambus de stimulare a chi-ului ostil sa curga prin tulpina si sa iasa la lumina, incetinind si transformand energia pozitiva.

Trandafirul iti aduce bucurie

Si gratiosul trandafir alb are efecte benefice asupra organismului tau! Grecii considerau aceasta floare divina! Aduce exuberanta si voiosie in casa unde se afla.

Alunga grijile cu ajutorul crinului!

Mireasma florii de crin are o actiune benefica asupra psihicului, fiind un excelent mijloc de linistire si de purificare emotionala, insa in cantitate mica. Se spune ca persoanele care au stari de angoasa sau de depresie, datorita unor mustrari de constiinta sau a unor traume din trecut, se pot tamadui cu ajutorul florilor de crin.

Puse in vaza sau plantate in gradina, aceste flori sunt un medicament purificator pentru suflet. Te ajuta sa te despovarezi de grijile si tensiunile zilnice.

 

SURSA: femina.ro                                         AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: