Durerile în piept – Când este cazul să mergem la medic ?

20 aprilie 2021, ora 08:00, in categoria Sanatate

 

Tuturor ni s-a întâmplat să simțim o durere sau un disconfort în piept, la un moment dat. Deși în cele mai multe cazuri, cauza este o infecție respiratorie, atunci când vă confruntați des cu acest simptom, este indicat să mergeți la medic.

Dacă simțiți o durere puternică ce iradiază în spate, este un semn rău. O afecțiune severă este disecția de aortă (ruptura unui perete al vasului mare care duce sângele de la nivelul inimii îin periferie). Aceasta se manifestă prin durere toracică intensă, sfâșietoare la nivelul toracelui, poate iradia în spate, are risc crescut de deces și apare la pacienții cu hipertensiune arterială severă și factori de risc cardiovascular, dar și la tineri cu anomalii ale țesutului conjunctiv și aortă dilatată (sindrom Marfan etc.), scrie Doctorulzilei.ro.Dacă durerile în piept se simt ca niște înțepături și sunt însoțite de amorțirea unui braț, cea mai comună cauză este o duere musculară. Dacă durerea se intensifică atunci când schimbați poziția sau când respirați adânc, aceasta este cu siguranță cauza.Dacă durerea este generalizată și te simți mai bine atunci când te ridici în picioare, poate fi semn că stratul care acoperă inima este puțin inflamat. Această afecțiune poartă denumirea de pericardită și este cauzată de febră, congestie nazală sau durere în tot corpul. În acest caz este important să mergeți cât mai repede la medic.
Înțepături în peipt

Refluxul gastro-esofagian poate determina arsuri în zona sternului, însă acestea apar de obicei după o masă copioasă și în poziție orizontală în pat, spre deosebire de durerea cu caracter de arsură/presiune/greutate/gheară din angina pectorală care apare la efort fizic, poate iradia spre gât/mandibula/umăr și braț stâng și cedează la încetarea efortului sau la nitroglicerină.

Dacă durerea în piept apare după o viroză, după un episod febril, este însoțită de tuse, influențată de poziția corpului și respirație, trebuie exclusă prezența lichidului în jurul inimii sau plămânului prin ecocardiografie, respectiv radiografie toracică dacă există modificări la examenul clinic. Același tip de durere poate fi întâlnită când un cheag mic de sânge ajunge în plămân determinând infarct pulmonar. Când acest cheag este mare, poate determina lipsa de aer, pierderea stării de conștiență și risc crescut de deces.

Durerea în infarctul miocardic este de obicei foarte intensă, poate fi însotită de lipsa aerului, transpirații, grețuri și vărsături, pierderea stării de conștiență. Ea poate iradia la nivelul gâtului, umărului și brațului stâng, epigastrului. O astfel de durere la o persoană cu factori de risc cardiovascular trebuie să alarmeze pacientul și necesită solicitarea ambulanței.

SURSA:realitatea.net                                   AUTOR: Mihaela Dobrescu
 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: