Directorul Herbalife Michael Johnson face profit din acţiuni

23 mai 2014, ora 01:26, in categoria Info MLM, Network marketing

Diretorul Executiv al Herbalife, Michael Johnson, a vândut un stoc de acţiuni obţinând un profit de 13 milioane dolari. În cele ce urmează veţi afla cum a recuperat încrederea publică în Herbalife, după ce fusese greu încercată în urma unor acuzaţii false.

Johnson a achiziţionat pe 6 și 7 mai 250.000 de acţiuni, la un preț de 7.75 dolari, cheltuind aproximativ 1.940.000 dolari, conform unei depuneri de reglementare dezvăluite de curând. Apoi, el a vândut acțiunile obţinând între 60 dolari și 61.20 dolari pentru una, în total aproximativ 15 milioane dolari. Tranzacția nu a inclus acţiunile Herbalife deținute de Johnson.

Directorul executiv de vânzări a cumpărat și a vândut acțiunile în cadrul unui plan de tranzacţionare deschis din data de 4 martie. La 12 martie, Herbalife a dezvăluit un amănunt referitor la Comisia Federală de Comerț din SUA care a început o anchetă civilă în practicile sale timp de câteva luni după ce Ackman acuzase compania de nutriție că ar funcţiona pe baza unei scheme piramidale ilegale. Compania a negat în mod repetat acuzațiile acestuia.

Planurile de tranzacționare sunt în conformitate cu normele US Securities and Exchange Commission şi permit directorilor de companii să se apere împotriva acuzațiilor ce li se aduc.

Opțiunile cumulate în 10 ani, prevăzute să expire în acest an dacă nu erau exercitate, datau din 2004 – a declarat directorul Herbalife într-o declarație recentă. Utilizarea planului de tranzacționare este o practică standard și o componentă a planului financiar personal al lui Johnson, a mai spus el.

“Strâns aliniate”

“Toate planurile de compensare Herbalife sunt determinate de către comisia de compensare de la bordul nostru de administrație, care este format exclusiv din directori independenți,” a declarat acesta. “Interesele lui Johnson rămân foarte strâns aliniate cu cele ale acționarilor Herbalife.”

Compania cu sediul în Insulele Cayman și pusă în mişcare de la Los Angeles, face shake-uri care ajută la pierderea în greutate, batoane nutritive și creme de piele. Stocul a crescut cu 0,1 la sută ajungând la 61.70 dolari, după ce scăzuseră cu 22 la sută în acest an.

Johnson, care a preluat funcţia de Director Executiv în 2003, a câștigat 10.5 milioane dolari anul trecut.
Herbalife, care a suspendat dividendele de luna trecută pentru a crește răscumpărarea de a acțiuni, a declarat că a fost de acord să cumpere înapoi 266 milioane dolari din stocul de la Corporaţia Bank of America.

Autor sursă: TED NUYTEN

Traducător: ŞTEFANIAN MARIA

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: