Degetarul galben (digitalis grandiflora)

18 iulie 2017, ora 07:00, in categoria MIHAELA DOBRESCU, Sanatate, Sfaturi utile

 

Despre Degetarul galben

Degetarul galben este o erbacee a carei inaltime ajunge la un metru. Face parte din familia scrofulariaceelor si este o planta toxica, otravitoare. Planta perena, degetarul galben are un rizom nu prea dezvoltat, tulpina aeriana fiindu-i, in schimb, puternica. Infloreste vara, in lunile iulie si august. Florile au o culoare galben-pal sau rosu-pal. Degetarul galben creste in paduri, in luminisuri, la marginea padurilor, in general in zonele cu vegetatie aglomerata si sol hranitor.

Intrebuintari medicinale

Atentie, aceasta planta este una toxica, folositi doar sub stricta indrumare a unui medic!
Degetarul galben este o planta cu actiune cardiotonica. Digitalna, digitonina, digitofilina au efecte asupra functionarii inimii si modifica circulatia sangelui. Din aceste motive, sunt utilizate pentru producerea de medicamente necesare in bolile cardiace.

Intra in compozitia ceaiurilor anti-canceroase, cu aplicatie externa, pentru tratarea cancerului uterin, dar si intern, pentru cancerul gastric.

 

Dat fiind caracterul otravitor al acestei plante, administrarea ei in terapii se va face numai sub supravegherea medicului, a specialistului care cunoaste dozajul necesar. Atunci cand nu exista recomandarea medicului, se vor folosi plante medicinale alternative, care nu au contraindicatii sau nu este nevoie, in utilizarea lor, de atatea masuri de precautie.

Substante active importante: atentie, contine glicozid toxic!
Denumire stiintifica: Digitalis grandiflora

 

SURSA: ceai.info                                              AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: