Cum să scapi în mod natural de hipertensiunea arterială, “boala tăcută”

16 mai 2021, ora 08:00, in categoria MIHAELA DOBRESCU, Sanatate

 

Hipertensiunea arteriala este o “boala tacuta”, fara simptome specifice, doar cresterile bruste si importante ale tensiunii arteriale (salturile hipertensive) se pot manifesta prin cefalee, ameteli, zgomote in urechi (acufene) sau tulburari de vedere – “muste zburatoare” (fosfene), greturi, stare de rau general. Multe persoane sunt hipertensive de multi ani, fara sa stie acest lucru daca nu isi controleaza tensiunea periodic.

Importanta diagnosticarii si tratarii hipertensiunii arteriale consta in complicatiile majore ce apar in aceasta boala, afectand inima (cardiopatie ischemica – infarct miocardic, aritmii, insuficienta cardiaca), vasele cerebrale (accidente vasculare), rinichii (nefroangioscleroza cu insuficienta renala cronica).

Putem trata in mod naturist aceasta afectiune, intrucat natura este bogata in alternative sanatoase.

300 g usturoi pisat se amesteca cu 500 ml vodca si se lasa la macerat 14 zile intr-o sticla de culoare inchisa, la intuneric si caldura. Apoi, mace­ratul se filtreaza printr-un tifon dublu. Se tine intr-un flacon bine astupat si se ia, de trei ori pe zi, cate o lingura inainte de masa.

Timp de 10 zile se ia cate o lingurita de trei ori pe zi, cu o ora inainte de masa, dintr-un amestec de 3 lingurite zahar farin si o lingurita de scortisoara.

Timp de 30 de zile se bea dimi­neata, pe sto­macul gol, o lingurita de scortisoara dizolvata intr-o cana de lapte batut.

Zilnic se bea, cu 15 minute ina­inte de masa de pranz, cate o jumatate de cana de suc de sfecla.

Se striveste in mojar cimbru proas­pat (flori si frunze de pe 2 ra­murele) si se amesteca cu 2 linguri de miere. Se ia de trei ori pe zi, la doua ore dupa masă.

 

SURSA:realitatea.net                           AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: