Cub de zăpadă

20 noiembrie 2014, ora 20:05, in categoria Sfaturi utile

 

Ingrediente

  • 500 g biscuiţi tari
  • 250 g stafide
  • 200 g fructe confiate
  • 200 g ornamente cu gust de ciocolată
  • 1 ceasca rom
  • 3 linguri unt
  • 1 plic frişcă
  • 1 cana lapte

Preparare

1. Stafidele se înmoaie în rom un sfert de oră. Fructele confiate se taie cubuleţe mici şi se amestecă cu stafidele şi ornamentele cu gust de ciocolată.

2. Biscuiţii se dau prin maşina de tocat. Untul se freacă bine cu o lingură, să se înmoaie, şi se amestecă cu biscuiţii mărunţiţi. Se adaugă stafidele, fructele şi bomboanele şi se încorporează în crema de biscuiţi. Se pune compoziţia într-o tavă pătrată pentru prăjituri şi se presează bine pentru a lua forma tăvii.

3. Se prepară frişca cu lapte, conform instrucţiunilor de pe plic. Tortul se îmbracă într-un strat gros de frişcă. Cu o coadă de lingură se fac moţurile de frişcă. Se lasă cel puţin o oră la frigider să se întărească.

SURSA:unica.ro                                                        AUTOR: Mihaela Dobrescu

 

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: