Crochete de cartofi cu carne tocată
6 martie 2014, ora 00:26, in categoria Sfaturi utile
Ingrediente:
1 kg de cartofi
500 g carne tocată
2 cepe tocate mărunt
5 linguri de ulei
condimente (după preferinţă)
o legătură de pătrunjel
3 ouă
pesmet
făină
sare
Mod de preparare:
Pasaţi cartofii fierţi şi lăsaţi-i să se răcească. Între timp căliţi ceapa în cele 5 linguri de ulei, adăugaţi carnea tocată, condimentele şi sarea.
Gătiţi totul pentru 10 minute sau până ce carnea e bine călită şi zeama acesteia să fie evaporată. Opriţi focul şi adăugaţi pătrunjelul tocat. Lăsaţi amestecul să se răcească 5-10 minute şi adăugaţi-l peste cartofii pasaţi.
Adăugaţi un ou şi omogenizaţi foarte bine toate ingredientele. Bateţi cele două ouă rămase şi pregătiţi-vă pesmetul şi făina pentru a forma crochetele.
Formaţi crochetele ungându-vă mâinile cu foarte puţin ulei. Daţi-le o formă ovală şi aplatizaţi-le puţin. Tăvăliţi crochetele prin făină, apoi prin ou şi apoi prin pesmet.
Prăjiţi crochetele în baie de ulei până ce devin aurii.
Poftă bună!
Autor: Mihaela Dobrescu