CRISTI MINCULESCU , LA MULTI ANI !!!

9 ianuarie 2020, ora 08:30, in categoria Aniversari, Mariana Benu

Astazi , 09 ianuarie, spunem “LA MULTI ANI “, LEGENDEI ROCK-ULUI  romanesc !!!

S-a nascut in ziua de 09 ianuarie 1959 , in orasul PITESTI , judetul ARGES. CRISTI MINCULESCU , este un solist vocal si compozitor roman, find foarte cunoscut in special pentru activitatea sa de peste 30 de ani , ca vocalist al TRUPEI IRIS.

Vocea sa inconfundabila , alaturi de Trupa IRIS, l-a transformat intr-un vocalist stralucitor in ringul rock-ului romanesc, cu un numar impresionabil de concerte in palmares. Compozitiile dar si maniera proprie de interpretare , cat si cei peste 30 de ani de activitate, l-au facut unul dintre principalii candidati la titlul de LEGENDA  a rock-ului romanesc.

A inceput cariera muzicala in anul 1979, ca solist vocal al Trupei HARAP-ALB, iar din anul 1980 este vocalistul Trupei de Rock IRIS, reprezentand simbolul rezistentei culturale ,pentru generatii intregi de fani rock in perioada comunismului, si de asemenea, unul dintre putinii artisti care au facut legatura intre acele generatii si cele actuale, el activand cu mare success si dupa 1990, pana in prezent.  CRISTI MINCULESCU ,impreuna cu Trupa IRIS, au fost decorati de domnul Traian Basescu , presedintele Romaniei, cu ORDINUL “MERITUL CULTURAL in GRAD DE CAVALER”, pe data de 06 octombrie 2007, pentru contributia adusa timp de peste 30 de ani , la promovarea muzicii Rock.

Impreuna cu dumneavoastra , toti cei care iubiti acest gen muzical , noi , intregul colectiv de redactie al Jurnalului de Drajna, ii uram din suflet lui Cristi, un sincer si calduros “LA MULTI ANI “, viata lunga si sanatate!!!

https://www.youtube.com/watch?v=azVymCXfs94

C

 

 

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: