Creştere în construcţii: numărul autorizaţiilor de construire a urcat cu peste 6%

5 iulie 2014, ora 10:01, in categoria Diverse, Imobiliare

 

Sectorul construcţiilor traversează o perioadă mai bună – potrivit informaţiilor furnizate de Institutul Naţional de Statistică (INS), numărul autorizaţiilor de construire eliberate în luna mai a acestui an este simţitor mai mare atât faţă de luna precedentă, cât şi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În luna mai, autorităţile au eliberat aproape 3.600 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, se arată în cel mai recent raport al Institutului Naţional de Statistică (INS). Dintre acestea, 62,3% au fost pentru zona rurală, respectiv 2.235 documente (faţă de 1.992 autorizaţii eliberate în luna precedentă).

„Distribuţia în profil regional evidenţiază o creştere faţă de luna aprilie a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Vest (+208 autorizaţii), Sud-Vest Oltenia (+33), Nord-Est (+30), Sud-Est (+17) şi Vest (+5). Scăderi s-au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Sud-Muntenia (-35 autorizaţii), Bucureşti-Ilfov (-24) şi Centru (-20)”, se arată în analiza INS.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, se înregistrează o creştere de 6,6% a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale (+221 autorizaţii), creştere reflectată în trei regiuni de dezvoltare: Bucureşti-Ilfov (+223 autorizaţii), Nord-Vest (+214) şi Sud-Est (+5).

În primele cinci luni ale acestui an, autorităţile au eliberat 13.925 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, înregistrându-se o creştere cu 0,7% faţă de perioada corespunzătoare a anului 2013. Cele mai însemnate creşteri au fost înregistrate în următoarele regiuni de dezvoltare: Bucureşti-Ilfov (+611 autorizaţii), Nord-Vest (+263) şi Vest (+25). Pe de altă parte, scăderi s-au înregistrat în următoarele regiuni: Nord-Est (-264 autorizaţii), Sud-Muntenia (-240), Centru (-168), Sud-Vest Oltenia (-130) şi Sud-Est (-4).

 

Sursa : imopedia.ro                                                              AUTOR : NINEL STAMA

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: