Crema de zahar ars
10 ianuarie 2015, ora 18:12, in categoria Bucataria traditionala romaneasca, Diverse
Ingrediente
- 8 oua
- 1 l lapte
- 300 gr zahar
Mod de preparare
Se bat ouale cu 200 gr zahar pana se topeste zaharul.
Se amesteca apoi cu laptele fiert si racit. Punem amestecul de oua si lapte in cratita peste zaharul caramel.
Se pune deasupra unui alt vas cu apa clocotita (la bain-marie) si se da la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ o ora. Cand s-a rumenit deasupra si marginile s-au desprins de cratita este gata.
Se lasa sa se raceasca in cratita cel putin 1-2 ore,apoi se rastoarna pe un platou mai inaltut,deoarece o sa curga si siropul de caramel.
Se taie felii ca pe tort si se adauga 2-3 linguri de sirop caramel.
Se serveste rece de la frigider. Pofta buna!
SURSA:.gustos.ro AUTOR: Mihaela Dobrescu