Crema de zahar ars

10 ianuarie 2015, ora 18:12, in categoria Bucataria traditionala romaneasca, Diverse

 

Ingrediente

  • 8 oua
  • 1 l lapte
  • 300 gr zahar

 

 

Mod de preparare

Intr-o cratita (mai de sacrificiu) se caramelizeaza 100 gr zahar si se intinde apoi uniform caramelul obtinut pe tot fundul si pe peretii cratitei si se lasa sa se intareasca. Mare atentie sa nu caramelizati prea tare zaharul altfel o sa devina amar.

Se bat ouale cu 200 gr zahar pana se topeste zaharul.
Se amesteca apoi cu laptele fiert si racit. Punem amestecul de oua si lapte in cratita peste zaharul caramel.

Se pune deasupra unui alt vas cu apa clocotita (la bain-marie) si se da la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ o ora. Cand s-a rumenit deasupra si marginile s-au desprins de cratita este gata.

Se lasa sa se raceasca in cratita cel putin 1-2 ore,apoi se rastoarna pe un platou mai inaltut,deoarece o sa curga si siropul de caramel.


Se taie felii ca pe tort si se adauga 2-3 linguri de sirop caramel.

Se serveste rece de la frigider. Pofta buna!

 

SURSA:.gustos.ro                                                            AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: