Cozile umilinţei, formate la Fisc în fiecare zi de 24 şi 25 ale lunii, ar putea deveni istorie. Plata taxelor on line, aprobată

4 decembrie 2014, ora 11:00, in categoria Sociale

 

Coşmarul pe care îl trăiesc la Administraţia Finanţelor Publice reprezentanţii firmelor în zilele de 24 şi 25 ale fiecărei luni ar putea lua sfârşit. Potrivit şefului Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Timişoara, un proiect de lege deja aprobat permite plata taxelor către bugetul de stat on line sau cu cardul, fără comisoane.

Şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Timiş a declarat, vineri, că a primit o documentaţie potrivit căreia, din martie 2015, impozitele lunare către bugetul de stat pot fi plătite online. Astfel ar umilinţa la care sunt supuşi reprezentanţii agenţilor economici lună de lună când merg să achite dările ar putea lua sfârşit.

„Am primit ieri un material potrivit căruia s-ar fi aprobat un act normativ, încă nu a apărut, în care se arată că începând cu luna martie 2015, contribuabilii pot să îşi plătească taxele şi impozitele on line sau cu cardul, cu un comision de 0,3 la sută din suma plătită, dar potrivit materialului pe care l-am primit comisionul va fi suportat de la buget”, a declarat şeful DGFP Timiş, Constantin Tudor.

Potrivit şefului DGFP, până la intrarea în vigoare a acestei măsuri, cozile formate în zilele de 24 şi 25 ale luni sunt inevitabile. „În aceste două zile nu putem suplimenta nici personalul şi nici ghişeele, din cauza lipsei de spaţiu”, a arătat Constantin Tudor.

Taxele şi impozitele către bugetul local al Timişoarei pot fi plătite de câţiva ani on line, pentru această opţiune fiind nevoie de un singur drum la primărie pentru a primi un user name şi o parolă.

 

 

SURSA: adevarul.ro                                       AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: