Costurile bolilor cardiovasculare în Europa vor ajunge la 162 de miliarde de dolari pe an în 2020

26 martie 2018, ora 19:00, in categoria Diverse, MIHAELA DOBRESCU, Stiri

 

Costurile economice ale bolilor cardiovasculare în Europa ar urma să crească până la 162 de miliarde de dolari pe an în 2020, arată un nou studiu publicat joi de Centre for Economics and Business Research (CEBR), transmite CNBC, informează AGERPRES.

Potrivit CEBR, costul bolilor cardiovasculare în primele șase economii europene (Germania, Franța, Italia, Spania, Suedia și Marea Britanie) vor crește de la 102,1 miliarde de euro în 2014 la 122,6 miliarde de euro (161,7 miliarde de dolari) în 2020.

Cea mai mare parte a poverii economice, aproximativ 130,2 miliarde de dolari, va rezulta din costurile directe pentru sistemul de sănătate provenite de pe urma bolilor cardiovasculare, printre care se numără cardiopatie coronariană, insuficiență cardiacă, cardiopatie congenitală și accident vascular cerebral. La acestea se vor adăuga costuri indirecte, în valoare de 31,5 miliarde de dolari în cele șase țări, provenite de pe urma pierderilor de productivitate ca urmare a deceselor premature și a costului morbidității.

‘Povara financiară a bolilor cardiovasculare și a impactului uman asupra indivizilor și familiilor lor va crește numai dacă nu vom rezolva această problemă. Acest lucru presupune o abordare coordonată între industria farmaceutică, mediul academic, sisteme de sănătate și guverne’ a declarat Tom Keith-Roach, vicepreședinte pentru Europa de Est la AstraZeneca.

Germania, țara cu cea mai mare populație din Uniunea Europeană, ar urma să suporte cele mai mari costuri de pe urma bolilor cardiovasculare, cu un impact economic estimat la un total de 54,5 miliarde de dolari în 2020.

Există numeroși factori de risc asociați cu bolile cardiovasculare precum inactivitate fizică, obezitate și diabet. CEBR estimează că bolile cardiovasculare vor provoca decesul a peste 1,2 milioane de persoane în 2020, în creștere față de 1,1 milioane în acest an.

 

SURSA:.stiri.com.ro                                               AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: